Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Η Novatek λέει πως ανέστειλε τις επιχειρήσεις στον τερματικό σταθμό αερίου στη Βαλτική όπου εκδηλώθηκε φωτιά

  Η εταιρία Novatek της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα (21.1.2024) πως οι εργασίες στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που διαχειρίζεται στη Βαλτική έχουν ανασταλεί έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εκεί η οποία ήταν αποτέλεσμα «εξωτερικής επίδρασης», όπως είπε.

  Φωτιά εκδηλώθηκε σε τερματικό σταθμό που ανήκει στη Novatek, τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής LNG στη Ρωσία, όπως δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι, εν μέσω πληροφοριών για εκρήξεις και παρουσία ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην περιοχή.

  «Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εξωτερικής επίδρασης», ανέφερε η εταιρία σε μια ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

  «Η τεχνολογική διαδικασία στον Novatek Ουστ – Λούγκα έχει σταματήσει, και ένα επιχειρησιακό αρχηγείο έχει δημιουργηθεί προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες. Η αποτίμηση των ζημιών θα πραγματοποιηθεί αργότερα», ανέφερε η εταιρία.

  Το συγκρότημα στο Ουστ Λούγκα, που βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας περίπου 170 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, μετατρέπει σταθερό συμπύκνωμα αερίου σε ελαφρά και βαριά νάφθα, σε καύσιμο για αεροσκάφη και συστατικά στοιχεία καυσίμων για πλοία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Novatek. Το λιμάνι χρησιμοποιείται για τη μεταφορά επεξεργασμένων προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ