Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
More

    Η πραγματική ιστορία και ο εφιάλτης του catfishing πίσω από το ντοκιμαντέρ Sweet Bobby στο Netflix

    Στο Sweet Bobby του Netflix, μια γυναίκα στη Βρετανία πέρασε δέκα χρόνια από τη ζωή της νομίζοντας ότι είχε σχέση με έναν άνδρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ. Η αποκάλυψη της αλήθειας ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστική.

    To ντοκιμαντέρ Sweet Bobby στο Netflix, εξερευνά μία αρρωστημένη ερωτική πλεκτάνη με catfishing. Μία φιλία που εξελίχθηκε σε μια διαδικτυακή σχέση κι έναν αρραβώνα που δεν ήταν παρά μία καλοστημένη κοροιδία. 

    Η ιστορία της Kirat Assi ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια μέσω του podcast Sweet Bobby και πλέον είναι ντοκιμαντέρ που έχει κερδίσει τους τηλεθεατές του Netflix.

    «Αυτό που συνέβη σε μένα δεν είναι απλά μία τρελή ιστορία. Δεν μπορείς να το επινοήσεις. Μιλάμε για 10 χρόνια από τη ζωή μου» λέει η Kirat στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ. 

    Όταν η Kirat Assi, μία μαρκετίστρια και ραδιοφωνική παραγωγός που ζούσε στο Λονδίνο, έλαβε αίτημα φιλίας στο Facebook από τον γοητευτικό καρδιολόγο Bobby Jandu το 2009, δεν είχε κανέναν λόγο να υποψιαστεί ότι κακό και ύποπτο συνέβαινε.

    Άλλωστε δεν της ήταν και τελείως άγνωστος.

    Μπορεί να μην τον είχε δει από κοντά, όμως οι δυο τους άνηκαν στην κλειστή κοινότητα των Σιχ του δυτικού Λονδίνου και είχαν πολλούς κοινούς γνωστούς.

    Δεν άργησε λοιπόν να ξεκινήσει μία ανταλλαγή μηνυμάτων σε φιλικό – αρχικά- επίπεδο, που εξελίχθηκε λίαν συντόμως σε έναν έρωτα.

    Ο Bobby, ως καρδιολόγος, μετακινούνταν συχνά ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κένυα, ενώ η Kirat εργαζόταν στο Λονδίνο.

    Έτσι περιορίστηκαν να «συναντιούνται» διαδικτυακά.

    Παρά τα δυνατά αισθήματα που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ τους, πάντα υπήρχε ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο η Kirat και ο Bobby δεν μπορούσαν να γνωριστούν από κοντά.

    Ένας σοβαρός τραυματισμός από πυροβολισμούς… στο εξωτερικό φυσικά, η συμμετοχή σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ένα περίπλοκο διαζύγιο, ένα παιδί… Χιλιάδες δικαιολογίες.

    Το φοβερό στην όλη υπόθεση ήταν ότι όλες αυτές οι ιστορίες υποστηρίζονταν από δεκάδες στενά πρόσωπα του κύκλου του, τα οποία είχαν γνωρίσει online την Kirat και είχαν γίνει φίλοι μαζί της.

    Η Kirat όμως τον έχει ερωτευτεί και αρχίζει να αποκόβεται από την αληθινή ζωή.

    Όλη της η ζωή ήταν πλέον ο αρραβωνιαστικός της πλέον – Bobby, που γίνεται όλο και πιο κτητικός όσο περνάει ο καιρός.

    Χάνει τη δουλειά της, τους φίλους της, παραιτείται από τη ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσίαζε εξαιτίας της ζήλιας του.

    Μετά από τόσες θυσίες και με τα χρόνια να περνάνε, η υπομονή της εξαντλήθηκε και ήθελε επιτέλους να δει απο κοντά τον αγαπημένο της Bobby. 

    Θα βρεθεί στην πόρτα του μετά από μεγάλη προσπάθεια κι εκεί βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σοκαριστική αλήθεια: ο αληθινός Bobby Jandu, ο οποίος είναι παντρεμένος με παιδί δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή της.

    Ο διαδικτυακός Bobby, με τον οποίο ξενυχτούσε κάθε βράδυ στο Skype όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της ανταλλάζοντας γλυκόλογα, δεν ήταν άλλος από την μικρή ξαδέλφη της Simran Bhogal.

    Το ίδιο άτομο κρυβόταν και πίσω από τα δεκάδες προφίλ που είχαν δημιουργηθεί απλώς για να δώσουν υπόσταση στην απάτη.

    Όλο αυτό το περίτεχνο σχέδιο εξαπάτησης παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sweet Bobby: My Catfish Nightmare.

    «Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η συγκατάθεση δίνεται στο πρόσωπο με το οποίο νομίζεις ότι μιλάς, όχι στο πρόσωπο πίσω από αυτό» είπε η Kirat Assi σε μία συνέντευξή της.

    Όπως αναφέρει ο Guardian, ορισμένα κομμάτια της ιστορίας παραλείπονται, ίσως για λόγους ιδιωτικότητας, αφήνοντας κάποια ερωτήματα αναπάντητα.

    Ωστόσο, η σκηνοθέτης, Lyttanya Shannon, με τη βοήθεια πλήθους δεδομένων, συνομιλιών και φωτογραφιών που διατήρησε η Kirat ως αποδεικτικά στοιχεία, αποτυπώνει την ψυχολογική διάσταση της παραίσθησης που έζησε, καθώς ο Bobby απαιτούσε ακόμα και να έχουν ανοιχτή κλήση στο Skype ενώ κοιμόντουσαν, χωρίς όμως να δέχεται να τη δει από κοντά.

    Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται με μια έκκληση για νομική μεταρρύθμιση απέναντι στην εξαπάτηση μέσω διαδικτύου και την ψυχολογική ζημιά που προκαλεί.

    Πού βρίσκεται τώρα η Simran Bhogal

    Ενώ το όνομά της έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, δεν είναι γνωστά πολλά για τη Simran Bhogal, την ξαδέλφη που προσποιούνταν ότι είναι ο Bobby

    Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, την υποδύεται μια ηθοποιός και όταν της προσφέρθηκε η ευκαιρία να δώσει συνέντευξη, αρνήθηκε.

    Η Simran δήλωσε στο Netflix ότι «το θέμα αυτό αφορά μια οικογενειακή διαμάχη για γεγονότα που ξεκίνησαν πριν από μια δεκαετία, όταν ήμουν μαθήτρια. Σε ό,τι με αφορά, πρόκειται για ένα ιδιωτικό οικογενειακό θέμα που έχει επιλυθεί».

    Η πραγματική ιστορία και ο εφιάλτης του catfishing πίσω από το ντοκιμαντέρ Sweet Bobby στο Netflix

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ