Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι Ρώσοι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και Rosco

    ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και Rosco

    Η ξαφνική απόσυρση του ενδιαφέροντος των Ρώσων για επενδύσεις στην Ελλάδα φέρνει ανατροπή στην διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων

    Ανατροπή στην διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων φέρνει η ξαφνική απόσυρση του ενδιαφέροντος των Ρώσων για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και Rosco. Το διοικητικό συμβούλιο των ρωσικών σιδηροδρόμων Rossiyskie Zheleznye Dorogi (RZD), αποφάσισε να εισηγηθεί στον βασικό τους μέτοχο, δηλαδή το ρωσικό κράτος, την απόσυρση του δεδηλωμένου ενδιαφέροντός του για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Αν και ο λόγος της απόσυρσης του ενδιαφέροντος δεν έχει γίνει γνωστός, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος σχετίζεται με την αλλαγή ηγεσίας στην RZD. Το καλοκαίρι, ο Βλάντιμιρ Γιακούνιν, ο οποίος ήταν υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα, αποχώρησε από το τιμόνι της ρωσικής κρατικής εταιρείας. Ο Γιακούνιν, που ανήκει στο στενό περιβάλλον του Πούτιν, παραιτήθηκε τον Αύγουστο και αντικαταστάτης του ορίστηκε με διάταγμα της ρωσικής κυβέρνησης, ο Ολεγκ Μπελοζέροφ.

    Ετσι, οι Ρώσοι αποφάσισαν πως δεν θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε για το 51% του ΟΛΘ αλλά ούτε και για το 100% της Rosco.

    [ad id=”6783″]

    Η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως και για την Rosco, ενώ για τον ΟΛΘ τον Φεβρουάριο του 2016.

    Στην τρέχουσα δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ είχαν προκριθεί οι APM Terminals, Deutsche Invest, η Duferco , η ICTS, η Mitsui, η P&O, η Yilport και η κοινοπραξία Rossiyskie Zheleznye Dorogi με την ΓΕΚ-Τέρνα

    Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετείχαν η RZD σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ-Τέρνα και η ρουμανική Grup Feroviar Roma.

    Άγνωστο παραμένει το εάν η ΓΕΚ-Τέρνα θα συνεχίσει μόνη της ή με άλλο εταίρο την συμμετοχή της στην διαδικασία.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ