[lightbox thumb=”https://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/02/σοκολάτα.jpg”]
Η πλούσια σε φλαβανόλη διατροφή-ουσίες που βρίσκονται στη σοκολάτα -μπορούν να φρενάρουν την εξασθένηση της μνήμης λόγω ηλικίας σε υγιείς ενήλικες, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ο ερευνητής Giovambattista Desideri, από το University of L’Aquila, στην Ιταλία, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά, καθώς στηρίζουν την ιδέα ότι η διατροφή- και συγκεκριμένα αυτή που είναι πλούσια σε φλαβανόλη- μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νοητικής υγείας καθώς γερνάμε. Η έρευνα αφορούσε άντρες και γυναίκες ηλικίας 61 έως 85 ετών.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες φλαβανόλης και κατανάλωσαν ένα ρόφημα που περιείχε είτε υψηλή, είτε χαμηλή, είτε μέτρια ποσότητα κάθε μέρα για 8 εβδομάδες. Στους ανθρώπους που κατανάλωναν τακτικά ροφήματα με υψηλή ή μέτρια ποσότητα φλαβανόλης υπήρχαν σημαντικές βελτιώσεις στη γενική νοητική λειτουργία μετά από 8 εβδομάδες. Καθώς η νοητική λειτουργία ήταν φυσιολογική για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και νοητικά υγιείς άνθρωποι μπορούν να ωφεληθούν γρήγορα από την τακτική ένταξη της φλαβανόλης στη διατροφή τους.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν, νωρίτερα, οφέλη στις νοητικές και καρδιομεταβολικές λειτουργίες από τη συχνή κατανάλωση φλαβανόλης σε ηλικιωμένους που είχαν διαγνωστεί με ελαφριά νοητική εξασθένηση.
[ad id=”5586″]