Η εταιρεία – κολοσσός στα συμπληρώματα διατροφής «Wakunaga» έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας μεταποίησης σκόρδου στην περιοχή της Λάρισας. Η ανακοίνωση της ιαπωνικής επένδυσης από τον καθηγητή Βιοχημείας, Δημήτρη Κουρέτα, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Ποια είναι όμως η «Wakunaga» και γιατί επέλεξε τη Λάρισα; Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, δεκαετίες πριν, από το όραμα ενός ανθρώπου που πίστευε ακράδαντα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να αφοσιωθούν στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων που θα βελτιώσουν και θα υποστηρίζουν την καλή υγεία.

Το 1955, ο Wakunaga ίδρυσε τη Wakunaga Pharmaceutical Company στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Αμέσως μετά, μαζί με τον Γερμανό ακαδημαϊκό – που εντωμεταξύ είχε μεταναστεύσει στην Ιαπωνία – Δρ. Schnell ανέπτυξαν μια μοναδική διαδικασία για τη γήρανση του σκόρδου που όχι μόνο εξαφάνιζε την έντονη οσμή του βοτάνου, αλλά ενίσχυε επίσης τις ευεργετικές ενώσεις που ευθύνονται για τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, το συμπλήρωμα κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα σε όλη την Ιαπωνία.

Περίπου δύο δεκαετίες μετά, η εταιρεία άρχισε, με έδρα τη Χαβάη, να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ λανσάροντας προϊόντα με την επωνυμία «Kyolic». Η επωνυμία συνδυάζει το ιαπωνικό «Kyo», που σημαίνει δυνατό ή ισχυρό, με το σκόρδο.

Ιαπωνική εταιρεία – κολοσσός έρχεται στη Λάρισα και επενδύει στα σκόρδα της
Ιαπωνική εταιρεία – κολοσσός έρχεται στη Λάρισα και επενδύει στα σκόρδα της 3

Από τότε, η Wakunaga έχει γίνει μια παγκόσμια δύναμη στην αγορά φυσικών προϊόντων, δημιουργώντας έναν αυξανόμενο αριθμό σκευασμάτων συμπληρωμάτων με βάση το εκχύλισμα σκόρδου Kyolic Aged, καθώς και πρόσθετα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να ωφελούν συγκεκριμένες ανάγκες υγείας.

KYOLIC: Τι είναι το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου

Το σκεύασμα με το «παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου» που αναμένεται να παραχθεί στη νέα επένδυση της εταιρείας στη Λάρισα, αποτελεί το best seller συμπλήρωμα διατροφής της Ιαπωνικής εταιρείας, με τα οφέλη για την υγεία, όπως τονίζει η ίδια, να είναι ιδιαίτερα σημαντικά και να αφορούν την υποστήριξη ανοσοποιητικού συστήματος, την καρδιαγγειακή Υγεία, την κυκλοφορία, το εντερικό μικροβίωμα αλλά και η μείωση παραγόντων κινδύνου για διαβήτη.

Στόχος της «Wakunaga» με το νέο εργοστάσιο της Λάρισας, είναι να τροφοδοτήσει πλέον και τη μεγάλη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά της Ευρώπης με τα προϊόντα της.