Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
More

    Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Πώς θα προστατευθούμε από λοιμώξεις και στρεπτόκοκκο μέσα στις γιορτές

    Συμβουλές για να περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

    Όπως τονίζει ο Αναστάσιος Δ. Χατζής, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής – Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, πρώην Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ, «το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφονται αυξημένα κρούσματα ιώσεων του αναπνευστικού ενώ έχουν εντοπιστεί περιστατικά της νέας υποπαραλλαγής της Όμικρον, JN 1,με υψηλό καθημερινό αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων. Αν και ο τρόπος μετάδοσης παραμένει ο ίδιος (με τα σταγονίδια από την ομιλία, το φτάρνισμα και τον βήχα), παρατηρείται πολύ συχνά συγχρωτισμός χωρίς μάσκα».

    Ο ίδιος επισημαίνει τη σημασία της καλής υγιεινής των χεριών και τόνισε ότι «φαίνεται ότι η μέχρι τώρα ανταπόκριση των πολιτών στον επανεμβολιασμό έναντι του SARS-CoV2 παραμένει πολύ χαμηλή».

    Ο κ. Χατζής εξηγεί στη συνέχεια πώς θα κάνουμε με ασφάλεια γιορτές και πώς θα προστατευθούμε από λοιμώξεις, στρεπτόκοκκο αλλά και ατυχήματα:

    Ο κ. Χατζής εξηγεί στη συνέχεια πώς θα κάνουμε με ασφάλεια γιορτές και πώς θα προστατευθούμε από λοιμώξεις, στρεπτόκοκκο αλλά και ατυχήματα:

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ