Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια όταν τσακώνονται

    Ιδού τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια όταν τσακώνονται


    Όταν έχεις μια διαφωνία με τον σύντροφό σου το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να τον αγκαλιάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε, η αγκαλιά μπορεί να είναι το «κλειδί» για να τελειώσει η διαφωνία με υγιή τρόπο.

    Οι ερευνητές μελέτησαν ένα δείγμα 404 ενηλίκων, κάθε βράδυ, για 14 συνεχόμενες μέρες, σχετικά με τις διαφωνίες και τη σχέση τους. Παράλληλα, ρωτήθηκαν για τις κοινωνικές δραστηριότητες και τους συντρόφους τους, αν αγκαλιάζονταν, αλλά και τη διάθεσή τους. Οι μελετητές συμπέραναν πως οι αγκαλιές βοηθούσαν στο να υπάρχει περισσότερη θετική διάθεση, ενώ μειώνονταν τα αρνητικά συναισθήματα.

    Όταν οι συμμετέχοντες που διαφωνούσαν για κάτι, αγκαλιάζονταν, ανέφεραν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και περισσότερα θετικά σε σχέση με εκείνους που τσακώνονταν, αλλά δεν αγκαλιάζονταν. Αυτό ήταν μια γενική αλήθεια άσχετα από την ηλικία, το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, τη φυλή ή τη μόρφωση των συμμετεχόντων.

    Τι σημαίνει αυτό;

    Η σωματική επαφή παίζει σπουδαίο ρόλο στην ευτυχία ενός ζευγαριού, αλλά και στο πώς λύνονται οι διαφορές μεταξύ τους. «Η αγκαλιά μπορεί να είναι μια απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος να υποστηρίξεις τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να χαλαρώσουν» κατέληξαν οι συγγραφείς της μελέτης. Οπότε, την επόμενη φορά που θα τσακωθείς με το φίλο σου, σκέψου να ολοκληρώσεις τη συζήτηση, αγκαλιάζοντάς τον!

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ