Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ηλεκτρονικά η θεώρηση βιβλιαρίων ΟΑΕΕ και για όσους εντάχθηκαν σε ρύθμιση

    ΟΑΕΕ

    Ηλεκτρονικά χορηγεί στο εξής ο ΟΑΕΕ την ασφαλιστική ικανότητα, σε όσους έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις τους.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Οργανισμού, 31.943 άμεσα ασφαλισμένοι και 19.160 έμμεσα μέλη έχουν ενταχθεί στη βάση του Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΕ και στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος ΑΤΛΑΣ.

    Η καταχώρηση έγινε μετά από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ και αφορά ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καλύπτουν την βασική προϋπόθεση παροχής ασφαλιστικής ικανότητας, δηλαδή τριετή ασφάλιση στον κλάδο υγείας.

    Με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται πλέον η μηνιαία προσέλευση των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους, για όσο διάστημα βεβαίως τηρούνται οι όροι της ρύθμισης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, στο σύστημα ηλεκτρονικής θεώρησης θα ενταχθούν σταδιακά, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, και άλλες κατηγορίες των σε ρύθμιση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό: * στην μείωση της γραφειοκρατίας, * στην αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, * στην ασφάλεια των δεδομένων και * στην αποφόρτιση των Υπηρεσιών του ΟΑΕΕ από το συγκεκριμένο αντικείμενο, ώστε να υλοποιούνται ταχύτερα τα λοιπά θέματα αρμοδιότητάς τους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ