Καλεσμένη στην εκπομπή «Στιγμές» του Μάνου Νιφλή, το βράδυ της Δευτέρας, βρέθηκε η Ιωάννα Μάνδρου. Η καταξιωμένη δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη στενή σχέση που έχει με τη δίδυμη αδελφή της, αποκαλύπτοντας πως «μιλάμε 30-40 φορές την ημέρα στο τηλέφωνο».
«Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Βλαχοκερασιά. Δεν ντρέπομαι καθόλου που είμαι από χωριό. Αντίθετα, το θεωρώ τιμή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως αποκάλυψε, φοίτησε στο γυμνάσιο του χωριού και στη συνέχεια στο Λύκειο της Τρίπολης, πριν περάσει στη Νομική Σχολή Αθηνών μαζί με την αδελφή της.
«Είμαστε πάρα πολύ συνδεδεμένες. Μοιάζουμε πάρα πολύ. Εκείνη έγινε συμβολαιογράφος, εγώ δημοσιογράφος. Παρότι ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους, παραμένουμε αχώριστες. Μιλάμε κάθε μέρα, όλο τον χρόνο, 30-40 φορές την ημέρα», είπε, δίνοντας έμφαση στο ιδιαίτερο δέσιμο που τις χαρακτηρίζει.
Η Ιωάννα Μάνδρου περιέγραψε σκηνές της καθημερινότητάς τους που αποδεικνύουν πόσο αλληλένδετες είναι.
«Αν πάμε για ψώνια και η αδελφή μου δεν μπορεί να δοκιμάσει ρούχα, τα φοράω εγώ. Αν μου πάνε, τότε τα αγοράζει κι εκείνη. Ανταλλάσσουμε ρούχα, παπούτσια, τα πάντα. Είμαστε απόλυτα συνδεδεμένες», ανέφερε.
Στην ερώτηση αν υπήρξε ποτέ ρήξη μεταξύ τους, η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη: «Ποτέ. Έχουμε ανιδιοτελή σχέση. Είμαστε σαν δύο άνθρωποι που είναι ένας».
Η δημοσιογράφος μίλησε και για την πολιτικοποίηση που χαρακτήριζε την ακαδημαϊκή τους πορεία.
«Εισαχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο το 1978, σε μια περίοδο που ο απόηχος της μεταπολίτευσης ήταν έντονος. Οργανωθήκαμε στην ΚΝΕ, συμμετείχαμε σε πολιτικές δράσεις. Η αδελφή μου είχε και θέσεις στην ΚΝΕ, εγώ όχι, γιατί δεν μου ταίριαζε ο ρόλος αυτός», είπε.
«Δεν έχω πλέον κομματική ταυτότητα. Έχω ψηφίσει όλα τα κόμματα, εκτός από τα ακροδεξιά, με τα οποία έχω αλλεργία», τόνισε.
Η ομοιότητα με την αδελφή της δημιούργησε συχνά κωμικές καταστάσεις. «Από παιδιά ήμασταν ολόιδιες. Οι γονείς μας μας έντυναν το ίδιο, μας έδιναν όμοια αξεσουάρ. Στο σχολείο μάς φώναζαν απλώς “τα κορίτσια”. Ούτε ονόματα δεν είχαμε!», αποκάλυψε.
Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη στη Νομική, όπου οι δύο αδελφές εκμεταλλεύτηκαν την ομοιότητά τους για να περάσουν μαθήματα.
«Σε κάποια δευτερεύοντα μαθήματα δίναμε η μία για την άλλη. Τα περισσότερα τα έδινε η Χριστίνα για μένα, γιατί ήταν άριστη φοιτήτρια, ενώ εγώ απλώς καλή», είπε γελώντας.
Χαρακτηριστικά, περιέγραψε ένα περιστατικό όπου η ίδια έγραψε σε εξετάσεις για την αδελφή της και πήρε βαθμό 5, ενώ, όταν έγραψε για τον εαυτό της στο ίδιο μάθημα, πήρε 8. «Η Χριστίνα έγινε έξαλλη! Μου έλεγε: “Πώς γίνεται να παίρνεις 8 για σένα και 5 για μένα;”», ανέφερε.