Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ιωνάς Καρούσης: «Μας γονάτισες ρε αδελφέ» – Αβάσταχτος ο πόνος για τον 26χρονο που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ

    Θλίψη έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο η δολοφονία του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (1/10) στην περιοχή Γιάφα, στο Ισραήλ, από άνδρες της Χαμάς.

    Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα. Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα σε συρμό του τραμ, προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Ιωνάς Καρούσης Ισραήλ
    Φωτογραφία: Instagram/ yona_k98

    Το άλμπουμ της ζωής του

    Ο Ιωνάς Καρούσης ήταν ένα παιδί πανέξυπνο και γλυκό από το ξεκίνημα της ζωής του. Μοναχογιός δύο γιατρών, ενός νευρολόγου και μιας παιδιάτρου, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, που εγκαταστάθηκαν στο Ισραήλ το 1988. Δέκα χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο Ιωνάς, που έδωσε άλλο νόημα στις ζωές τους.

    Στο σπίτι όλοι μιλούσαν ελληνικά και ο μικρός Ιωνάς έμαθε να τα μιλάει άπταιστα από μικρή ηλικία.

    Ο αδικοχαμένος Ιωνάς και οι γονείς του, ποτέ δεν ξέχασαν την Ελλάδα και τους στενούς συγγενείς τους. Κάθε καλοκαίρι, με κάθε ευκαιρία, φρόντιζαν να επισκέπτονται τη χώρα και τους δικούς τους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Ο γιος τους ήταν άριστος μαθητής, με κλίση στις τέχνες και τον αθλητισμό. Ένα παιδί που ποτέ δεν τους είχε δημιουργήσει προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

    Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, ενώ παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Ισραηλινό Εθνικό Μουσείο. Στο βιογραφικό του περιέγραφε τον εαυτό του ως κοινωνικό άτομο, που αγαπούσε τα αθλήματα και ιδιαίτερα το μπάσκετ.

    Πέρασε στο πανεπιστήμιο και ως φοιτητής αρχιτεκτονικής φιλοδοξούσε να τελειώσει με τις σπουδές, να κάνει τη δική του οικογένεια και να πετύχει.

    Μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του, ήταν η στρατιωτική του θητεία. Η μέρα που πήρε το απολυτήριο, τον βρήκε χαμογελαστό. Πίστευε ότι όλα ήταν έτοιμα για να εκπληρώσει μια σειρά από όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους.

    Η μοίρα όμως είχε επιφυλάξει στον ίδιο ένα παιχνίδι τραγικό. Κανείς ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη. Ο θυμός για τους τρομοκράτες που άνοιξαν πυρ εναλλάσσεται με τα ερωτήματα, για τα μέτρα ασφαλείας.

    Ιωνάς Καρούσης Ισραήλ
    Φωτογραφία: Instagram/ yona_k98

    «Τον σκότωσαν στο άνθος της ζωής του» – Συντετριμμένος ο πατέρας του

    Σε πραγματικά πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο πατέρας του αδικοχαμένου Ιωνά περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

    Όπως είπε στην ΕΡΤ, δεν μπορούσε να μάθει νέα του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τα όσα συνέβησαν. Με βαθιά θλίψη στέλνει το δικό του μήνυμα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην περιοχή με θύματα αθώους ανθρώπους.

    Συγκεκριμένα ανέφερε «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν.

    «Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».

    «Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο που ένιωσε, όταν δέχθηκε 4 σφαίρες» – «Λυγίζει» η σύντροφος του 26χρονου

    «Ραγίζει» καρδιές η Μαργαρίτα Χανοπούλου, σύντροφος του 26χρονου Έλληνα Ιωνά Καρούση που έπεσε νεκρός με τόσο βίαιο τρόπο, όταν δέχθηκε 4 σφαίρες, κατά την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

    Η Μαργαρίτα και ο Ιωνάς ήταν μαζί έναν χρόνο, με την ίδια να μην μπορεί να πιστέψει πως ο αγαπημένος της, έφυγε από την ζωή και δεν θα επικοινωνήσει ποτέ ξανά μαζί του. Όπως λέει στο enikos.gr εμφανώς συγκινημένη, ο 26χρονος ήταν στο τελευταίο του έτος στις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή, ενώ τον περιγράφει ως έναν «άγγελο εσωτερικά και εξωτερικά», έναν άνθρωπο γεμάτο αγάπη και καλοσύνη, που βοηθούσε οποιονδήποτε χρειαζόταν βοήθεια.

    «Είναι απίστευτα συγκλονιστικό όλο αυτό που συνέβη. Ήταν ένας άριστος φοιτητής και βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο χθες, κοντά στην στάση του τραμ για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες, για μία εργασία που είχε στο πανεπιστήμιο. Πώς έτυχε την συγκεκριμένη ημέρα, την συγκεκριμένη ώρα, να γίνει όλο αυτό… Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο που ένιωσε, όταν δέχθηκε τις 4 σφαίρες. Είναι πάρα πολύ σκληρό όλο αυτό».

    Ιωνάς Καρούσης Ισραήλ

    «Δεν πιστεύαμε ότι ήταν ανάμεσα στους νεκρούς»

    Η τελευταία φορά που μίλησε με τον αγαπημένο της η Μαργαρίτα, όπως λέει στο enikos.gr, ήταν περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, και από τότε, δεν απαντούσε στις κλήσεις της και στα μηνύματά της. «Είδα στις ειδήσεις ότι γινόταν επίθεση. Κάλεσα την μητέρα του, όπως και όλους τους φίλους του στο Ισραήλ, αλλά μόνο ο Ιωνάς δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Πιστεύαμε ότι είχε πάει σε κάποιο καταφύγιο… Δεν πιστεύαμε ότι ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, μέχρι που η αστυνομία ειδοποίησε τους γονείς του. Τραγικές καταστάσεις…».

    Σε κατάσταση σοκ, η Μαργαρίτα ξεσπά μέσω του enikos.gr και τονίζει πως «είναι τόσο ξαφνικό και άδικο αυτό που συνέβη. Να πεθαίνουν άνθρωποι που δεν εμπλέκονται καν με τον πόλεμο. Αθώοι άνθρωποι παιδεύονται και σκοτώνονται μόνο και μόνο στο όνομα της εξουσίας κάποιων. Και εγώ, και οι γονείς του Ιωνά είμαστε σε άθλια κατάσταση, όπως όλες οι οικογένειες που χάνουν δικά τους άτομα».

    Ιωνάς Καρούσης Ισραήλ

    «Ο θάνατος του Ιωνά ήταν σαν “κεραυνός εν αιθρία”, κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει» – Συγκλονίζει ο πνευματικός αδελφός του 26χρονου

    «Ο Ιωνάς ήταν ο πνευματικός μου αδελφός και στενός φίλος, ο θάνατός του ήταν σαν “κεραυνός εν αιθρία”. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει», αναφέρει στο enikos.gr ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο πατέρας του οποίου είχε βαπτίσει τον 26χρονο που έπεσε νεκρός, από την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν δύο ένοπλοι χθες (01/10) στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

    Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης είχε μιλήσει τελευταία φορά με τον Ιωνά, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (1/09), λίγες ώρες προτού χαθούν τελείως τα ίχνη του. «Η κοπέλα του, μου έστειλε μήνυμα γιατί είχαν περάσει περίπου 5 ώρες που δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της ή με την οικογένειά του. Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορούσε να φορτίσει κάπου το κινητό του, ή του το έκλεψαν. Όμως θα μπορούσε να μας είχε ενημερώσει. Έπειτα από λίγο, άκουσα τους δικούς μου στο σπίτι, να τσιρίζουν και να λένε “τον φάγανε, τον σκότωσαν”, και τότε κατάλαβα πως ο πνευματικός μου αδελφός είναι νεκρός».

    Ιωνάς Καρούσης Ισραήλ
    Φωτογραφία: Instagram/ yona_k98

    «Βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή»

    Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης βρισκόταν τα τελευταία 3-4 χρόνια στο Ισραήλ λόγω σπουδών, και τα πρότζεκτ που έκανε στο πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής που φοιτούσε, απαιτούσαν να βρίσκεται σε σταθμούς του τραμ για να τους φωτογραφίζει. «Ουσιαστικά βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Νομίζω πως κατευθυνόταν προς τον σταθμό του τραμ όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση και τον σκότωσαν».

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή, η οικογένεια του Ιωνά και οι στενοί συγγενείς του, είχαν ελπίδες πως ήταν ζωντανός, μέχρι που τους κάλεσαν να αναγνωρίσουν την σορό του. «Είχαμε μία ελπίδα ότι θα ήταν έστω βαριά τραυματισμένος, αλλά έσβησε σύντομα. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι γιατί έμεινε σε μία εμπόλεμη ζώνη… Μπορούσε να φύγει, να γυρίσει Ελλάδα να συνεχίσει τις σπουδές του, ή να φύγει στην Αμερική. Δεν έχω λόγια, προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμος για να βοηθάω τους γονείς μου».

    Ο κ. Γρηγοριάδης που έχασε τον παιδικό του φίλο Ιωνά, ο οποίος τον επισκεπτόταν τα τελευταία δύο χρόνια στην Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ειρήνης, τονίζει πως «πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Αυτός ο πόλεμος. Ο Θεός να βάλει το χεράκι του, για να μην χαθούν άλλες ζωές αμάχων. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει».

    Ιωνάς Καρούσης Ισραήλ
    Φωτογραφία: Instagram/ yona_k98

    «Τέτοιο παλικάρι δεν υπήρχε» λέει ο θείος του

    «Τέτοιο παλικάρι δεν υπήρχε. Έμενε εκεί και σπούδαζε αρχιτεκτονική, πέντε χρόνια» ανέφερε στο LiveNews, ο θείος του 26χρονου. «Εκεί στη Γιάφα, έξω από μία στάση λεωφορείου. Βγήκανε δύο και τους γάζωσαν, τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Στα καλά καθούμενα. Βρέθηκε σε εκείνη τη στάση» πρόσθεσε.

    «Ανεξήγητα αυτά τα πράγματα. Πολύ τραγικό. Άδικο. Ένας Έλληνας ήταν εκεί, αυτόν πέτυχαν, 10.000.000 κάτοικοι έναν, τον βρήκαν», συμπληρώνει ο θείος του Ιωνά. «Τι ασφάλεια υπάρχει; Κράτος είναι αυτό;», αναρωτιέται.

    Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα

    «Συμμεριζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας του Έλληνα πολίτη, θύματος της απεχθούς αδιάκριτης τρομοκρατίας, που δολοφονήθηκε χθες βράδυ στη Γιάφο από Παλαιστίνιους τρομοκράτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    «Ήταν καταπληκτικός φοιτητής»

    «Ήταν ένας καταπληκτικός φοιτητής. Τον αγαπούσαν και τον εκτιμούσαν σχεδόν όλοι. Ένιωθα απογοητευμένος όταν το είδα. Μένω 180 μέτρα μακριά και άκουσα τι έγινε», είπε στο Star ένας καθηγητής του Ιωνά.

    «Ραγίζουν» καρδίες τα σχόλια στην τελευταία ανάρτηση του Ιωνά

    Η τελευταία ανάρτηση του αδικοχαμένου Ιωνά είχε γίνει στις 20 του περασμένου Σεπτέμβρη από τη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Το μέρος που έκανε διακοπές με την παρέα του, πριν επιστρέψει στα έδρανα του πανεπιστημίου. Από κάτω έσπευσαν να σχολιάσουν φίλοι και συγγενείς του 26χρονου εκφράζοντας την θλίψη τους.

    Ιωνάς Καρούσης: «Μας γονάτισες ρε αδελφέ» – Αβάσταχτος ο πόνος για τον 26χρονο που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ Ιωνάς Καρούσης: «Μας γονάτισες ρε αδελφέ» – Αβάσταχτος ο πόνος για τον 26χρονο που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ Ιωνάς Καρούσης: «Μας γονάτισες ρε αδελφέ» – Αβάσταχτος ο πόνος για τον 26χρονο που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ Ιωνάς Καρούσης: «Μας γονάτισες ρε αδελφέ» – Αβάσταχτος ο πόνος για τον 26χρονο που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ