Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
More

  ΗΠΑ: Με καρδιακά νοσήματα ένας στους 10 Αμερικανούς τα επόμενα 30 χρόνια – Στα 2 τρισ. δολάρια το κόστος

  Περισσότεροι από 184 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, δηλαδή τουλάχιστον έξι στους δέκα ενήλικες, αναμένεται να έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου μέσα στα επόμενα 30 χρόνια και αυτό υπολογίζεται ότι θα έχει άμεσο και έμμεσο κόστος 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με προβλέψεις της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας.

  Η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα και η κακή διατροφή στα παιδιά αναμένεται να παραμείνουν υψηλά

  Σύμφωνα με τα δεδομένα, που παρουσιάζονται σε δημοσιεύσεις στο περιοδικό της Ένωσης «Circulation», από το 2020 ως το 2050 οι προβλεπόμενες αυξήσεις των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των παραγόντων κινδύνου στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, που αποτελεί έναν τύπο καρδιαγγειακού νοσήματος, από 51,2% σε 61%.
  • Αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων (αλλά χωρίς την υψηλή αρτηριακή πίεση) από 11,3% σε 15%, δηλαδή από 28 εκατομμύρια σε 45 εκατομμύρια ενήλικες.
  • Διπλασιασμό του επιπολασμού των εγκεφαλικών επεισοδίων από 10 εκατομμύρια σε σχεδόν 20 εκατομμύρια ενήλικες.
  • Αύξηση της παχυσαρκίας από 43,1% σε 60,6% επηρεάζοντας περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα.
  • Αύξηση του διαβήτη από 16,3% σε 26,8%, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα.
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία θα αυξηθούν πολύ στους νέους και μεσήλικες ηλικίας 20-64 ετών.

  Πάντως, παρά την προβλεπόμενη αύξηση του επιπολασμού των καρδιαγγειακών παθήσεων, διαπιστώνονται και ορισμένες θετικές τάσεις: το ποσοστό σωματικής αδράνειας αναμένεται να μειωθεί από 33,5% σε 24,2%, το ποσοστό καπνίσματος τσιγάρων να μειωθεί σχεδόν στο μισό (από 15,8% σε 8,4%) και προβλέπεται και μικρή βελτίωση των ανθρώπων που κάνουν κακή διατροφή (από 52,5% σε 51,1%).

  Τέλος, στις προβλέψεις για παιδιά παρουσιάζονται ορισμένες ανησυχητικές τάσεις, όπως η αύξηση της παχυσαρκίας στις ηλικίες 2-19 ετών από 20,6% το 2020 σε 33% το 2050 (από 15 εκατομμύρια παιδιά σε 26 εκατομμύρια παιδιά).

  Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν σε σε παιδιά ηλικίας 2-5 ετών και 12-19 ετών. Επίσης, η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα και η κακή διατροφή στα παιδιά αναμένεται να παραμείνουν υψηλά, σχεδόν 60% το κάθε ένα.

  Πάντως, η συγγραφική ομάδα σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις αυτές δεν είναι αμετάκλητες. Οι κατάλληλες παρεμβάσεις και οι επιθετικές προσεγγίσεις για τη μείωση των παραγόντων κινδύνου θα μπορούσαν να αλλάξουν τις εξελίξεις.

  Πηγή: ΑΠΕ

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ