Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    iPhone: Γιατί δεν πρέπει να το βάλουμε σε ρύζι εάν βραχεί – Η δήλωση της Apple

    iPhone: Γιατί δεν πρέπει να το βάλουμε σε ρύζι εάν βραχεί – Η δήλωση της Apple

    Ανεξάρτητα από το πώς θα βραχεί το κινητό τηλέφωνό σας, ίσως ο πιο γνωστός μύθος είναι να βάλετε τη συσκευή σε ένα μπολ με ρύζι. Το ξηρό και απορροφητικό ρύζι θα πρέπει να βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας, σώζοντας τη συσκευή σας – τουλάχιστον στη θεωρία. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι αυτή είναι μια κακή ιδέα εδώ και χρόνια, με την Apple, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (21/02), να προειδοποιεί επίσημα τους χρήστες των iPhone να μην το κάνουν.

    «Μην βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να βλάψουν το iPhone σας», αναφέρει η Apple σε ένα πρόσφατο σημείωμα υποστήριξης που εντόπισε το «Macworld» και επικαλείται ο Guardian. Άλλωστε, πέρα από τον κίνδυνο βλάβης, οι δοκιμές έχουν δείξει ότι το ρύζι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο στέγνωμα της συσκευής.

    Το κόλπο αυτό έχει τις ρίζες του στην ιστορία της φωτογραφίας μιας και, παλαιότερα, ήταν ένας τρόπος για να διατηρηθεί η φωτογραφική μηχανή. Ανά τα χρόνια, πολλοί χρήστες κινητών τηλεφώνων πρότειναν επικίνδυνες μεθόδους – από το πιστολάκι μαλλιών μέχρι το αλκοόλ. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε στην πραγματικότητα;

    Ποια η συμβουλή της Apple για τα βρεγμένα iPhone

    Η Apple προσφέρει καθοδήγηση για τους χρήστες που λαμβάνουν μια ειδοποίηση πως «ανιχνεύεται υγρό» στο iPhone τους όταν προσπαθούν να το φορτίσουν το τηλέφωνό τους. Πρώτον, αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης και από τις δύο άκρες. Στη συνέχεια, χτυπήστε το τηλέφωνο «απαλά στο χέρι σας με το θύρα φόρτισης προς τα κάτω για να απομακρύνετε το πρόσθετο υγρό». Αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον μισή ώρα και, στη συνέχεια, εάν το τηλέφωνο και το καλώδιο είναι «εντελώς στεγνά», δοκιμάστε να φορτίσετε ξανά τη συσκευή. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, δοκιμάστε ξανά μία ημέρα αργότερα.

    Ακόμα, η Apple περιλαμβάνει άλλες δύο προειδοποιήσεις σε περίπτωση που το iPhone σας βραχεί:

    • «Μην στεγνώνετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας εξωτερική πηγή θερμότητας ή πεπιεσμένο αέρα»
    • «Μην βάλετε ένα ξένο αντικείμενο, όπως μια μπατονέτα ή μια χαρτοπετσέτα, στην υποδοχή»

    Αν το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί καθόλου, απενεργοποιήστε το αμέσως και μην πατήσετε κανένα κουμπί. Τα επόμενα βήματα εξαρτώνται συγκεκριμένες συνθήκες αλλά, σε γενικές γραμμές, στεγνώστε το με μια πετσέτα και βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Μην το φορτίσετε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ