Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι είχε την Παρασκευή (14/2) τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον τερματισμό της σύγκρουσης, με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.
Ακόμα τονίζεται πως η πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ιταλίας προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό και ενόψει των μελλοντικών συνομιλιών, ενώ και οι δύο συμφώνησαν τη σημασία της διατήρησης στενού συντονισμού με τους Ευρωπαίους εταίρους και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δείτε σχετική ανάρτηση
Zelenski agradece a Italia y a Meloni. “La UE debe estar en las negociaciones”, insiste el presidente #ANSA https://t.co/DlZZzKf2DM
— Agencia ANSA (@AgenciaANSA) February 14, 2025