Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Καφές με λεμόνι το πρωί για απώλεια βάρους; Τι λένε οι ειδικοί

    Καφές με λεμόνι το πρωί για απώλεια βάρους; Τι λένε οι ειδικοί

    Υπάρχουν διάφορα hacks για την υγεία που υποστηρίζουν ότι ο καφές σε συδυασμό με το λεμόνι το πρωί βοηθά στην απώλεια βάρους.

    Δεν πρόκειται για έναν συνδυασμό ιδιαίτερα γευστικό. Ο Δρ. Χόρχε Μορένο, παθολόγος στο Yale Medicine, λέει: «Ο καφές και το λεμόνι μεμονωμένα έχει αποδειχθεί ότι έχουν κάποια πιθανά οφέλη για την υγεία», αλλά η ανάμειξη αυτών των δύο δεν ενισχύει μαγικά τα οφέλη κάθε ουσίας.

    Ο Δρ. Χόρχε Μορένο σημειώνει ότι εάν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος κόβοντας τα ζαχαρούχα ποτά και αναζητώντας υποκατάστατα, τόσο ο μαύρος καφές όσο και το νερό με λεμόνι είναι εξαιρετικές επιλογές χαμηλών θερμίδων για να αντικαταστήσουμε τα αναψυκτικά σας.

    Όσον αφορά την απώλεια βάρους, υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους και λίπους από τον καφέ. Μία μελέτη του 2020 όπου συμμετείχαν υπέρβαροι διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια λίπους κατά 3,7%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καφές μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας.

    Από την άλλη πλευρά, ο Δρ. Χόρχε Μορένο τονίζει ότι δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι η κατανάλωση λεμονιών οδηγεί σε απώλεια βάρους. Όμως, αν πίνουμε λεμόνι με νερό αντί για ζαχαρούχα ποτά, αυτή είναι μία πιο υγιεινή εναλλακτική που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων και με τη σειρά της σε πιθανή απώλεια βάρους.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ