Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Καφές: Το συστατικό για την καλύτερη υγεία της καρδιάς

    Ο καφές αποτελεί μια αγαπημένη πρωινή συνήθεια, που πέρα από τη χαρά και την εγρήγορση για το ξεκίνημα της ημέρας, μπορεί να συμβάλλει και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

    Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Johns Hopkins η κατανάλωση καφέ καθημερινά φαίνεται να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια.

    Μάλιστα, αν προσθέσετε στον καφέ σας και κακάο, πολλαπλασιάζετε τα οφέλη, υποστηρίζουν οι καρδιολόγοι. Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν να ξυπνάτε με ανυπομονησία για ένα λαχταριστό φλιτζάνι καφέ με κακάο.

    1. Όσοι καταναλώνουν καφέ μπορεί να ζήσουν περισσότερο

    Με βάση μια μελέτη του Ευρωπαϊκού Περιοδικού Προληπτικής Καρδιολογίας, μέχρι και τα τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Άρα δίνουν παραπάνω χρόνια καλής ζωής στην καρδιά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε στην υπερβολή, αυξάνοντας τις ποσότητες. Για να επωφεληθείτε αρκεί να μείνετε στην ίδια ποσότητα που πίνετε ήδη.

    Θυμηθείτε πάνω από τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί και να σας βλάψουν.

    1. Καφές VS καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων

    Ένας πρωινός ή απογευματινός καφές καθημερινά φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής ανεπάρκειας.

    Οι ερευνητές σημείωσαν μείωση 15% στους συμμετέχοντες που κατανάλωναν μια μέτρια ποσότητα καφέ καθημερινά.

    Επιπλέον, η κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως δείχνουν τα ευρήματα στο PLOS Medicine.

    Οι 365.000 ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα κατανάλωναν καφέ από το 2006 και το 2020 παρουσίασαν μείωση κατά 32% του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

    1. Το κακάο μειώνει η φλεγμονή

    Μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερο καλό στον οργανισμό και την καρδιά σας, προσθέτοντας στον καφέ σας λίγη σκόνη κακάο. Το κακάο είναι γεμάτο φλαβονοειδή, τα οποία είναι κατά κάποιον τρόπο «θαυματουργά».

    Ειδικότερα, έχουν αντιοξειδωτική δράση, χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέγετε πάντα κακάο χωρίς ζάχαρη.

    Αν δοκιμάσετε μία φορά καφέ με κακάο, η εξωτική του γεύση θα σας ενθουσιάσει. Με πολύ συγκεκριμένα tips, το λαχταριστό σας ρόφημα θα είναι και υγιεινό χωρίς να σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες.

    • Προσθέστε μια μικρή ποσότητα κακάο έως δύο κουταλάκια του γλυκού.
    • Προτιμήστε βιολογικό κακάο όταν μπορείτε, που εγγυάται υψηλότερη ποιότητα άρα και μεγαλύτερα οφέλη.

    Σε κάθε περίπτωση, ο συνολικός τρόπος ζωής παίζει μεγάλο ρόλο στη διασφάλιση της καλής υγείας της καρδιάς. Αφού πιείτε το πρώτο καφεδάκι σας, σηκωθείτε να περπατήσετε ή επιδοθείτε σε λίγα λεπτά άσκησης  μόνοι ή με κάποιο φίλο. Αποδεδειγμένα, η κοινωνική σύνδεση και το μοίρασμα δεν βοηθά μόνο τη ψυχολογία μας αλλά και την καρδιά μας.

    Πηγή Vita

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ