Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
More

  Και στην Ελλάδα το χάπι κατά του καπνίσματος – Πόσο θα κοστίζει και πόσο θα διαρκεί η θεραπεία

  Ελπίδες σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα δίνει ένα προϊόν με την μορφή χαπιού το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε δυο εβδομάδες στην Ελλάδα.

  Πρόκειται για μία φαρμακευτική ουσία η κυτισίνη που έχει χημική δομή παρεμφερή με αυτήν της νικοτίνης και που είναι ένα φυσικό προϊόν. Δεν είναι χημικό. Αυτή λοιπόν, όταν χρησιμοποιείται από τους καπνιστές, θα μπορέσουν να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλη ευκολία. Θα λαμβάνεται για ένα μήνα με το κουτί να κοστίζει περίπου 50 ευρώ και δεν είναι νέα θεραπεία αλλά υπάρχει πολλά χρόνια και το διαφορετικό που έχει είναι ότι η θεραπεία κρατάει ένα μήνα και είναι οικονομικό. Στην Ελλάδα δεν είχαμε θεραπείες κατά του καπνίσματος μέχρι σήμερα. Τώρα, υπάρχει θεραπεία και αυτή είναι αποτελεσματική όχι όταν την παίρνει κάποιος από το φαρμακείο αλλά πρώτα να απευθυνθεί στους επιστήμονες και στα καλά κέντρα διακοπής καπνίσματος που λειτουργούν στην Ελλάδα. 

  Με την βοήθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας λειτουργούν όλα τα Ιατρεία Διακοπής του καπνίσματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. «Έρχονται καπνιστές από 16 έως 100 ετών, αλλά η πλειονότητα αφορά σε ανθρώπους που είναι λίγο νεότεροι από 50. Το κάπνισμα επηρεάζει την εξέλιξη όλων των νοσημάτων. Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Νομίζω τα καλύτερα από όλη την Ευρώπη» τονίζει η Ιωάννα Μητρούσκα, πνευμονολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, υπεύθυνη του ιατρείου αναφοράς διακοπής του καπνίσματος στο ΠΑΓΝΗ.

  Και στην Ελλάδα το χάπι κατά του καπνίσματος – Πόσο θα κοστίζει και πόσο θα διαρκεί η θεραπεία

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ