Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
More

    Καιρός – Από τον καύσωνα στις βροχές: Αλλάζει το σκηνικό – Οι ακραίες εναλλαγές προβληματίζουν τους μετεωρολόγους

    Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού, με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες που θα δώσουν μια ανάσα δροσιάς εν μέσω καύσωνα.

    Άλλωστε, πρόκειται για τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις που προκύπτουν με βάση τις μέχρι τώρα θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί αυτόν τον μήνα σε όλη τη χώρα. Ο διευθυντής ερευνών του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος σημειώνει ότι ο Ιούνιος του 2024 «θα είναι ο πιο ζεστός σαν σύνολο από όλους όσους έχουμε δει», ωστόσο στο τέλος του μήνα θα μπορεί να εξαχθεί το τελικό συμπέρασμα.

    Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο η πρώτη εκτίμηση είναι ότι σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ ζεστό Ιούνιο, ο πιο ζεστός σε διάρκεια σε μέσες τιμές ποτέ, ενώ όπως εξηγεί οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές τόσο ως προς τις μέγιστες τιμές όσο και ως προς τις ελάχιστες. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο δημιουργεί ένα συνεχόμενο θερμικό στρες στους ανθρώπους. «Είναι πολύ πιο επιβαρυντικό κατά τη γνώμη μου από το να έχεις έναν μεμονωμένο καύσωνα 3-4 ημερών και οι τιμές τις υπόλοιπες ημέρες να είναι κοντά στα φυσιολογικά ή λίγο πάνω από τα φυσιολογικά από το να έχεις συνεχόμενα, αυτή την σημαντική απόκλιση προς τα πάνω», σημειώνει.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ