Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    Κακοκαιρία Cassandra: Φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Δείτε σε χάρτες πώς θα κινηθεί

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς η μίνι-κακοκαιρία Cassandra θα επηρεάσει την χώρα μας από το απόγευμα της Παρασκευής (4/10) μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου (5/10), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

    Ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις απογευματινές ώρες σήμερα και από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Πιο αναλυτικά:

    Α. Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 04/10, ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε τμήματα της Ηπείρου και των υπολοίπων Επτανήσων και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

    Β. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί του Σαββάτου 05/10, τοπικά ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, σε τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανότατα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

    Γ. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 05/10, τα φαινόμενα στα δυτικά θα επιμείνουν και θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

    Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν για τα διαστήματα Παρασκευή 04/10, 18:00 – 21:00, Σάββατο 05/10, 03:00 – 06:00 και Σάββατο 05/10, 09:00 – 12:00, αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

    Κακοκαιρία Cassandra: Φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Δείτε σε χάρτες πώς θα κινηθεί

    Κακοκαιρία Cassandra: Φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Δείτε σε χάρτες πώς θα κινηθεί

    Κακοκαιρία Cassandra: Φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Δείτε σε χάρτες πώς θα κινηθεί

    Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

    Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία Cassandra θα φέρει ψυχρό μέτωπο από σήμερα το απόγευμα (4/10).

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.
    Πιο συγκεκριμένα, η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά.

    Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

    Παρασκευή (04-10-24)

    Από νωρίς το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
    Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

    Σάββατο (05-10-24)

    α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
    β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

    Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ