Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Καλαμάτα, καθώς μία οβίδα εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας, στο λιμάνι.
Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας ενημερώθηκε για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του βυθού.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πυρομαχικό υλικό, μια οβίδα μήκους περίπου ογδόντα εκατοστών, βρέθηκε οξειδωμένο με την επιφάνεια του καλυμμένη από φύκια.
Άμεσα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που περισυνέλεξε το πυρομαχικό, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, και απέκλεισε τον χώρο στο μώλο του λιμανιού, προκειμένου να μην πλησιάζει ο κόσμος για λόγους ασφαλείας.
Το πρωί της Δευτέρας αναμένονταν πυροτεχνουργοί από το ΓΕΕΘΑ στην Καλαμάτα, για να παραλάβουν το βλήμα και να προχωρήσουν στην εξουδετέρωση του.