Απαγχονισμένος εντοπίστηκε ένας 38χρονος κρατούμενος, τα ξημερώματα της Κυριακής (15/6) μέσα στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σκοπός των κρατητηρίων εντόπισε τον 38χρονο χωρίς τις αισθήσεις του στις 03:30 τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια καθιερωμένου ελέγχου.
Ο κρατούμενος φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ένα σεντόνι για να βάλει τέλος στη ζωή του.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να προσπαθούν να επαναφέρουν τον 38χρονο. Ωστόσο, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Καλαμάτας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.
Ο 38χρονος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου για υποθέσεις κλοπών. Βρισκόταν προσωρινά στην Καλαμάτα, καθώς στις 10 Ιουνίου είχε παρουσιαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, ενώ είχε προγραμματισμένη εκ νέου εμφάνιση στο Μονομελές Εφετείο στις 19 Ιουνίου.