Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Κανένα επιπλέον κέρδος δεν είδε ο δημιουργός του Squid Game μετά την επιτυχία της σειράς

    Το “Squid Game” ήταν τεράστια επιτυχία για το Netflix, όταν κυκλοφόρησε το 2021, και προσέλκυσε πολλούς νέους συνδρομητές, αυξάνοντας τα έσοδα της συνδρομητικής κατά $900 εκ..

    Ωστόσο, νέο δημοσίευμα του Los Angeles Times αναφέρει ότι από αυτά τα κέρδη, ούτε ένα cent δεν πήγε στην τσέπη του δημιουργού της σειράς, Hwang Dong-hyuk, καθώς όλα τα δικαιώματα ανήκουν στο κανάλι.

    Σε συνέντευξή του εκείνη την χρονιά, ο Hwang είχε πει ότι η σειρά του αύξησε το εισόδημα αρκετά για να μπορέσει να βάλει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του, αλλά σίγουρα δεν τον έκανε πλούσιο. Έγινε διάσημος για την δημιουργία του, αλλά το Netflix είναι αυτό που επωφελείται, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε ένα από τα μεγαλύτερα franchises του κόσμου.

    Squid Game creator Hwang Dong-hyuk received plenty of awards for his work, but little in the way of payment. Image source: Chung Sung-Jun/Getty Images
    Ο δημιουργός του “Squid Game”, Hwang Dong-hyuk, σε βράβευση για την σειρά του (μέσω: Chung Sung-Jun/Getty Images)

    Ο Hwang πάλευε μια δεκαετία προσπαθώντας να πουλήσει την ιστορία του. Για κάποιο διάστημα έμενε με την μητέρα και την γιαγιά του και έπρεπε να δώσει το λάπτοπ του για $675 για να βγάλει κάποια χρήματα. Ανυπομονούσε να πουλήσει την σειρά και γι’αυτό όταν το έκανε παρέδωσε όλα τα δικαιώματα στο κανάλι. Η πίεση της παραγωγής ήταν τέτοια που έχασε έξι δόντια, ενώ παρελθοντικά είχαμε μάθει ότι χρειάστηκαν μόλις $21 εκατομμύρια συνολικά για να δημιουργηθεί η πρώτη σεζόν.

    Αυτού του είδους η εκμετάλλευση φαίνεται πως είναι κοινή και με άλλους δημιουργούς κορεάτικων project. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δικαιώματα διαπραγματεύονται μέσω της Korea Television and Radio Writers Association, αλλά το Netflix δεν έχει κάνει κάποια συμφωνία. Αντ’αυτού, διαπραγματεύεται με τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος και πληρώνεται προκαταβολικά, με τα ποσά να κυμαίνονται ανάμεσα στις $30.000 – $150.000. Οι σειρές μπορεί να κάνουν δύο με τρία χρόνια για να ετοιμαστούν, αλλά στο μεταξύ οι συγγραφείς δεν λαμβάνουν επιπλέον χρήματα.

    Απαντώντας στο LA Times, το Netflix έδωσε την δική του δήλωση, η οποία λέει τα εξής: “Πληρώνομαι δίκαιες και ανταγωνιστικές τιμές τους K-Content δημιουργούς μας και θέτουμε το επίπεδο για τους συνεργάτες μας στις κορεάτικες παραγωγές, που παράγουν τις σειρές και τις ταινίες μας. Αυτά τα επίπεδα είναι ίσα ή υπερβαίνουν τους Κορεάτικους νόμους”. Τέλος, αναφέρει ότι οι επενδύσεις που έχουν κάνει στην κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας έχουν δημιουργήσει “χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους”.

    Επιστρέφοντας στον κόσμο του “Squid Game”, να πούμε ότι αναμένουμε την δεύτερη σεζόν, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε νέα μέλη στο cast της, με τα δέκα νέα επεισόδια να κάνουν την εμφάνισή τους στο Netflix κάποια στιγμή μέσα στο 2024.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ