Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
More

  Καρκίνος του μαστού: Αυξάνονται τα ποσοστά σε νεότερες γυναίκες

  Ο καρκίνος του μαστού φαίνεται πως δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την ηλικία, μιας και ολοένα περισσότερες είναι οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάτω από την ηλικία των 40 ετών.

  Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον παρατήρησαν 20% αύξηση στις διαγνώσεις καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που γεννήθηκαν το 1990 σε σύγκριση με εκείνες που γεννήθηκαν το 1955.

  Επιπλέον, οι τύποι καρκίνου του μαστού που βρέθηκαν σε γυναίκες κάτω των 40 ετών «τείνουν να είναι πιο προχωρημένοι και πιο δύσκολοι στην θεραπεία», σύμφωνα με τον Δρ. Adetunji T. Toriola, συνεπικεφαλής του προγράμματος πρόληψης και ελέγχου του καρκίνου στο Siteman Cancer Center.

  Εύλογα λοιπόν, μπορεί να αναρωτιέστε τι μπορεί να προκαλεί αυτήν την αύξηση.

  Ενώ οι ερευνητές δεν έχουν μια συγκεκριμένη απάντηση, επισημαίνουν ότι πολλοί παράγοντες, όπως οι εξετάσεις, το έλλειμμα εκπαίδευσης στη διενέργεια αυτοεξετάσεων και τα γονίδια, μπορεί να παίζουν ρόλο.

  Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο

  Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού:

  Διατηρήστε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα

  Το υγιές σωματικό βάρος είναι κομβικής σημασίας για πολλές πτυχές της υγείας.

  Για αυτό εάν πρέπει να χάσετε κιλά, απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία υγείας, όπως ο γιατρός σας σε συνεργασία με έναν επαγγελματία διατροφολόγο, για να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για να τα καταφέρετε.

  Ενδεικτικά μπορείτε να ξεκινήσετε, προσέχοντας τις μερίδες που καταναλώνετε, μειώνοντας τις θερμίδες που προσλαμβάνετε καθημερινά (για να δημιουργήσετε θερμιδικό έλλειμμα) και ξεκινώντας τακτική γυμναστική.

  Βάλτε την γυμναστική στο πρόγραμμα

  Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το οποίο συμβάλλει, σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

  Προσπαθήστε λοιπόν, να κινείστε περισσότερο και να κάθεστε λιγότερο. Οι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας αερόβιας άσκησης.

  Ή προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα. Μερικές καλές επιλογές για να ξεκινήσετε περιλαμβάνουν περπάτημα, ποδηλασία, κολύμπι ή τρέξιμο, αφού λάβετε την έγκριση του γιατρού σας.

  Περιορίστε ή αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ

  Ενώ είναι ασφαλέστερο να απέχετε εντελώς από το αλκοόλ, μπορείτε να το απολαύσετε σε πιο ειδικές περιστάσεις, όπως τα γενέθλια.

  Ακόμα και τότε όμως, φροντίστε να το καταναλώνετε με μέτρο, μιας και ακόμα και οι μικρές ποσότητες, σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.

  Πηγή: VITA

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ