Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Αλλαγές για χιλιάδες ανέργους στην προθεσμία ανανέωσης

    Σημαντικές αλλαγές για χιλιάδες ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ έρχεται από 1η Ιουλίου 2021 ενώ οι έχοντες κάρτα έχουν 19 δικαιώματα και πρόσβαση σε προσλήψεις και παροχές.

    Ειδικότερα, από τις 12 Ιουνίου οι άνεργοι μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας τους που λήγει την 1η Ιουλίου. Κι αυτό διότι από την Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, καθώς διευρύνεται από πέντε εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του δελτίου, σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.

    Έτσι, η νέα προθεσμία των 20 ημερολογιακών ημερών θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τις κάρτες ανεργίας που έχουν καταληκτική ημερομηνία λήξης 1 Ιουλίου 2021, τα οποία θα μπορούν πλέον να ανανεωθούν από τις 12 Ιουνίου 2021, δηλαδή 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα λαμβάνουν τρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) υπενθύμισης ως προς την υποχρέωση ανανέωσης της κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που προηγείται της ημερομηνίας λήξης του.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ