Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Καρύδια: Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία και πόσα μπορείς να τρως κάθε μέρα

    Καρύδια: Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία και πόσα μπορείς να τρως κάθε μέρα

    Τα καρύδια θεωρούνταν πολύτιμα, αλλά γιατί; Μπορεί να βρούμε την απάντηση εξετάζοντας τα διατροφικά τους οφέλη. Αν και είναι πλούσια σε θερμίδες, είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικά με ποικίλα οφέλη για την υγεία.

    Υγεία της καρδιάς

    Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή άλφα-λινολενικού οξέος (ALA), ενός ωμέγα-3 λιπαρού οξέος που είναι σημαντικό για τη μείωση της φλεγμονής. Στην πραγματικότητα, είναι ο μόνος ξηρός καρπός με σημαντικά υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις τους μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

    Υγεία του εγκεφάλου

    Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά και οι αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες που βρίσκονται στα καρύδια μπορεί να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και να επιβραδύνουν τη νοητική έκπτωση που συμβαίνει με τη γήρανση. Οι γνωστικές λειτουργίες περιλαμβάνουν τη μνήμη και την ικανότητά σας να σκέφτεστε.

    Υγεία του εντέρου

    Τα βακτήρια και τα μικρόβια στα έντερα είναι επίσης απαραίτητα για την υγεία σας. Έρευνες δείχνουν ότι τα καρύδια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου. Σε μια κλινική δοκιμή , οι ενήλικες που έτρωγαν καρύδια κάθε μέρα είχαν πιο υγιή βακτήρια του εντέρου.

    Πόσα καρύδια να τρώτε

    Οι Διατροφικές Οδηγίες 2020-2025 συνιστούν περίπου 140 γρ. ξηρών καρπών, σπόρων και προϊόντων σόγιας την εβδομάδα για μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Μία μερίδα (30 γρ.) περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, 18 γραμμάρια λίπους και περίπου 190 θερμίδες.

    Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύεται το λίπος από τα καρύδια εμποδίζει το σώμα σας να συγκρατήσει όλες τις θερμίδες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι παρόλο που 30 γρ. έχει 190 θερμίδες, μόνο περίπου 145 μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Τα καρύδια σας προσφέρουν επίσης μέρος του σιδήρου και του μαγνησίου που χρειάζεστε – περίπου το 10-14% των ημερήσιων αναγκών σας.

    Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να φάτε τα καρύδια;

    Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την υγεία, αναζητήστε ωμά, ανάλατα καρύδια. Μπορείτε να τα φάτε μόνα τους ως σνακ ή να τα προσθέσετε στο πλιγούρι σας το πρωί. Ενώ τα καρύδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, είναι ακόμα σημαντικό να μην τρώτε υπερβολικά.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ