Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
More

    Καταγραφή παραπηγμάτων και πληθυσμού Ρομά στο καταυλισμό της Πτολεμαΐδας

    Στις 18-10-2024, ο Δήμος Εορδαίας με αφορμή την ανάγκη κοινωνικής ένταξης του πληθυσμού Ρομά οι οποίοι διαβιούν στη Πτολεμαΐδα προχώρησε σε καταγραφή των παραπηγμάτων και του συνολικού πληθυσμού που διαβιούν σε αυτά με σκοπό την αποτύπωση μιας σφαιρικής εικόνας του καταυλισμού.

          Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και Ατόμων με Αναπηρία κ. Στέφανος Μπίγγας μαζί με τον Διευθυντή Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Δημήτριο Τσίπρα, το προσωπικό του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου καθώς και του Κέντρου Κοινότητας Πτολεμαΐδας συλλήβδην προχώρησε σε χαρτογράφηση του καταυλισμού Ρομά στη περιοχή Γκιόλα καταγράφοντας και απαριθμώντας τα παραπήγματα στα οποία κατοικούν οι Ρομά καθώς και τον αριθμό των ατόμων οι οποίοι μένουν στο κάθε παράπηγμα. Στόχος της εν λόγω δράσης είναι ο Δήμος να έχει μια συνολική εικόνα για την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής ώστε να αποκρυσταλλωθούν πληρέστερα οι ανάγκες της συγκεκριμένης ευάλωτης κοινωνικής ομάδας διευκολύνοντας έτσι την εξυπηρέτησή τους από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου αλλά και τη διαδικασία της κοινωνικής τους ένταξης.  

          Με αυτό το τρόπο ο Δήμος Εορδαίας αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης στοχεύοντας στη κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της περιοχής αλλά και αποτρέποντας το κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του συνόλου του πληθυσμού του Δήμου Εορδαίας.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ