Θύμα απάτης από χάκερ έπεσε ακόμη ένας επιχειρηματίας, όπως καταγγέλλει ο ίδιος στον ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα υποστηρίζει, ότι παρά τις νομικές κινήσεις που έκανε, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί από τις Αρχές εδώ και καιρό.
Και στη δική του περίπτωση, όπως και λίγες ημέρες πριν, που άδειασαν τους λογαριασμούς ενός επιχειρηματία στον Βόλο, ο άνδρας υποστηρίζει ότι οι επιτήδειοι όχι μόνο εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι τράπεζας, αλλά κατάφεραν να τον καλέσουν από τηλεφωνικό αριθμό, που ανήκει στο πιστωτικό ίδρυμα.
«Θεώρησα ότι το νούμερο ήταν από το σταθερό τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας»
Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Κάποιος μου τηλεφώνησε στο κινητό μου εν ώρα εργασίας και επικαλούμενος ότι είναι υπάλληλος της τράπεζας με την οποία συνεργάζομαι. Μου είπε ότι υπάρχει κάποια προσπάθεια αφαίρεσης ποσού από τον λογαριασμό μου. Θεώρησα ότι το νούμερο από το οποίο με πήρε ήταν το σταθερό τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας και ότι όντως ήταν υπάλληλος της τράπεζας, οπότε δεν είχα λόγο να αμφισβητήσω το τηλεφώνημα και τα όσα μου έλεγε ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος μου συστήθηκε κανονικά».
«Κατάφερε να μου αποσπάσει μέσω κάποιων sms που έστειλε και κωδικούς που του έδωσα εγώ, για να μπλοκάρει δήθεν τους λογαριασμούς και να μη γίνει η απάτη», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκε ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό λείπουν 1.000 ευρώ αντέδρασε άμεσα, ζητώντας να μιλήσει με τον προϊστάμενο της τράπεζας. Ο απατεώνας, τότε, του έδωσε τον δήθεν προϊστάμενο, ο οποίος προσπαθούσε να κάνει εκτροπή.
«Ευτυχώς εκείνη την ώρα ο πραγματικός υπάλληλος της τράπεζας με κάλεσε για να μου πει ότι βλέπει κινήσεις στον λογαριασμό μου», δήλωσε ο επιχειρηματίας.
Όπως καταγγέλλει το θύμα, παρά τις νομικές κινήσεις που έκανε, δύο μήνες τώρα, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί από τις αρχές. «Έκανα μήνυση κατ’ αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου στις 8/11/24, αλλά δυστυχώς, ούτε η αστυνομία, ούτε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ούτε κανένας από την τράπεζα ενδιαφέρθηκε για περαιτέρω διερεύνηση.
Ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, πρώην διευθυντής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται για διαφορετικούς λόγους. Είτε αυτά αφορούν μικροαπάτες, είτε ο κόσμος αγνοεί την διαδικασία, είτε καμιά φορά αποθαρρύνεται από το γραφειοκρατικό σύστημα των καταγγελιών και της διαχείρισης από πλευράς δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, περισσότερες από 5.000 απάτες έχουν καταγραφεί τους τελευταίους 9 μήνες.