Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
More

  Καταγγελιών συνέχεια για τον Ερυθρό Σταυρό

  spot_img

  100.000 ευρώ το χρόνο για βασιλόπιτα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  Απέλυσαν και διέγραψαν μετά από 32 χρόνια ανεκτίμητης κοινωνικής και ανθρωπιστικής προσφοράς, τον άνθρωπο που ξεσκέπασε τα σκάνδαλα και την διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να μην αποκαλυφθούν κι άλλα. Καταδίκασαν στην ανεργία και στην εξαθλίωση τον ιδρυτή των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του σήμερα, για να καλύψουν τη διαφθορά και την κραιπάλη τους. Τον απέλυσαν εν μια νυκτί γνωρίζοντας ότι έχει άνεργη σύζυγο και τρία ανήλικα παιδιά, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη αυτής της οικογένειας. Δεν δίστασαν να απειλήσουν αυτόν και την οικογένειά του.

  Αυτό είναι το αληθινό και πραγματικό πρόσωπο του απάνθρωπου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που μόνο φιλάνθρωπος δεν είναι. Τρομοκρατία, ξυλοδαρμός, απόλυση, διαγραφή. Ιδρυτικό μέλος του σύγχρονου Ερυθρού Σταυρού, των Σαμαρειτών, των Διασωστών, της Ναυαγοσωστικής, του τμήματος εκπαίδευσης, του Τομέα Σαμαρειτών, της Ομάδας Διάσωσης, της Σχολής Εφήβων Σαμαρειτών, της Κυνοφιλικής Ομάδας Διάσωσης, της Αδελφοποίησης του Ελληνικού και του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ανεκτίμητη προσφορά σε καταστροφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπήρξε ο άνθρωπος που επί χρόνια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να σταματήσει την ανεξέλεγκτη οικονομική και διοικητική διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

  Και βέβαια όταν αυτό το κατάφερε, μετά από πολύ κόπο και πολύ χρόνο, πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα αυτός και η οικογένειά του.

  Άλλωστε ακόμη και τα χρήματα των εράνων κάθε χρόνο πήγαιναν στη μισθοδοσία του προσωπικού (γιατί οι υπάλληλοι πληρώνονταν για να κάνουν έρανο), στο φεστιβάλ κινηματογράφου, στην εταιρεία διαφήμισης της κυρίας Μπακογιάννη ή στην καλύτερη περίπτωση κατέληγαν στις τσέπες έμμισθων υπαλλήλων του οργανισμού, χωρίς ποτέ να αναζητηθούν ευθύνες.

  Καμία σχέση με τη φιλανθρωπία, καμία σχέση με τη διαφάνεια, με την αξιοκρατία, με την δικαιοσύνη. Ένα ανελέητο και διαχρονικό φαγοπότι, με χρήματα αποκλειστικά του ελληνικού λαού, είτε μέσω κρατικών επιχορηγήσεων, είτε μέσω δωρεών περιουσιακών στοιχείων, είτε μέσω εράνου, είτε μέσω εθελοντικής προσφοράς. Το μόνο που προβάλει τα τελευταία χρόνια είναι τα στοιχειώδη που κάνει θέλοντας να δείξει ότι κάτι κάνει. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που εμφανίζονται με τις κόκκινες στολές στις τηλεοράσεις (ευτυχώς ελάχιστοι), πληρώνονται και ανήκουν στο διεφθαρμένο έμμισθο προσωπικό που έχει συμμετοχή στα σκάνδαλα ακόμη και με την σιωπή του συγκαλύπτοντας και όχι αποκαλύπτοντας, διότι οι πάντες γνώριζαν και γνωρίζουν.

  [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/eggrafo1.jpg”]

  Διαβάζοντας προσεκτικά καθένας το τελευταίο από τα δεκάδες εξώδικα που έχει στείλει κατά του Ε.Ε.Σ. ο απολυμένος πρώην Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ. κύριος Αναστάσιος Γερασιμάτος, ανατριχιάζει από τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που κάνει και που μεθοδικά και συνεργατικά σιωπούν τόσο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όσο και η Δικαιοσύνη και τα αρμόδια υπουργεία.

  Σύμφωνα λοιπόν με το εξώδικο κατά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο παραδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2015 και το οποίο ουδέποτε απαντήθηκε, επανα-καταγγέλλονται οι κατηγορίες κατά του έμμισθου προσωπικού και της διοίκησης που θεωρούνται ασύλληπτες για τέτοιον οργανισμό.

  Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τον Τομεάρχη των Σαμαρειτών Νίκο Ορφανό, επιστήθιο φίλο και ‘μπράβο’ του πανίσχυρου Ανδρέα Μαρτίνη, για συστηματική αφαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία του Ε.Ε.Σ., από τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των εκπαιδεύσεων Εθελοντών και από τους εράνους και στην θέση τους καταθέτονταν πλαστά τιμολόγια.

  Συγκλονίζει επίσης το γεγονός ότι ο Τομεάρχης Νίκος Ορφανός έβαλε χέρι και στα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, μαζί με επίσης έμμισθο υπάλληλο της Πάτρα, Διασώστη και Εκπαιδευτή Σαμαρειτών, καταθέτοντας πλαστές αποδείξεις με ονόματα αθίγγανων.

  [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/eggrafo2.jpg”]

  Τα ασθενοφόρα και τα διασωστικά οχήματα του Ε.Ε.Σ. μόνο για διακομιδές δεν ήσαν, καθότι αποτελούσαν τα μέσα μεταφοράς μιας ολόκληρης οικογένειας (του Τομεάρχη Σαμαρειτών Νίκου Ορφανού) για θαλάσσια μπάνια, ψώνια στα καταστήματα, βραδινές εξόδους αναψυχής, κ.α.

  Ξυλοδαρμός υπαλλήλου του Ε.Ε.Σ. από τον κ. Νίκο Ορφανό, γιατί τόλμησε κι αυτός να μιλήσει για την κλοπή των χρημάτων, ενώπιο του Ανδρέα Μαρτίνη και ενώπιο της κας Μόνικας Σολωμού (Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Πατρών). Ας σημειωθεί ότι ο Τομεάρχης Νίκος Ορφανός είχε καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια για ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο εργαζόταν παράλληλα.

  Σεξουαλική παρενόχληση από έμμισθο υπάλληλο Διασώστη και Εκπαιδευτή Σαμαρειτών σε εθελόντριες διαρκώς και επικινδύνως, με απόλυτη κάλυψη Μαρτίνη και Ορφανού, καθότι «θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό» κατά την άποψή τους, συμπληρώνοντας ότι «τα θέλουν και τα παθαίνουν».

  Βιομηχανία κατασκευής πλαστογραφημένων εξουσιοδοτήσεων επί 10ετίες για να βγαίνει Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ο Ανδρέας Μαρτίνης και οι αυλικοί του. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό υπάρχει ειδικό γραφείο που απασχολεί και πληρώνει το ελληνικό κράτος (μέσω των ετήσιων επιχορηγήσεων) τέσσερις (4) υπαλλήλους, ειδικούς στην νοθεία διεξαγωγής εκλογών.

  Δεν τα χωράει ανθρώπινος νους ότι έχει σαπίσει τόσο πολύ αυτός ο Οργανισμός

  Όταν τον Ιανουάριο του 2010 οι Διασώστες από την Ελλάδα και τον κόσμο έτρεχαν στην Αητή να σώσουν ανθρώπους μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι Εθελοντές Σαμαρείτες με τον Τομεάρχη Σαμαρειτών Νίκο Ορφανό, τον Εκπαιδευτή Σαμαρειτών από την Θεσσαλονίκη Μανώλη Πρώιμο και τον υπάλληλο γραμματέα Σαμαρειτών από την Πάτρα Ιωάννη Κρότση και δεκάδες εθελοντές από την Θεσσαλονίκη, μοίραζαν τσάι, μπισκότα και κουβέρτες στους νταλικέρηδες στα μπλόκα των αγροτών στη βόρεια Ελλάδα, για να κάνει δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση ο πανίσχυρος Ανδρέας Μαρτίνης.

  Αυτό ήταν και είναι το κύριο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι ανθρώπινη ζωή ήταν πάντα σε τελευταία μοίρα για τους κρατούντες του οργανισμού και των Σαμαρειτών.

  Ακόμη και σήμερα πράττουν επικινδύνως καθότι έχοντας στερηθεί εκατοντάδων Εθελοντών σε όλη την χώρα, βαφτίζουν εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους Εθελοντές Σαμαρείτες Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης, ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί ούτε γνωρίζουν να ξεχωρίσουν την γάζα από το βαμβάκι. Κι όμως αυτή την πρακτική εξακολουθεί να τηρεί ο Αρχηγός Σαμαρειτών Αμαλιάδος, κος Αλέξης Ξύδης εις γνώση της Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδος κας Μαρίας Χριστοφόρου, παρά τις καταγγελίες των τοπικών Εθελοντών Σαμαρειτών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι να διαχειριστούν την δημόσια υγεία και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.

  Στην θέση του διεφθαρμένου Τομεάρχη Σαμαρειτών Νίκου Ορφανού, τοποθετήθηκε με επίσης επιλογή Ανδρέα Μαρτίνη, ο εκλεκτός του αχυράνθρωπος Ιωάννης Μακρής ο οποίος ακόμη και σήμερα λαμβάνει χρήματα Εθελοντών χωρίς να αποδίδει παραστατικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αρχηγού και του Υπαρχηγού Καβάλας για τα χρήματα που του κατέθεσαν τον Δεκέμβριο του 2013 και μέχρι σήμερα αρνείται να τους δώσει τα σχετικά παραστατικά, προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι τα έχασε.

  Δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει τίποτε. Οι διοικήσεις ανεβοκατεβαίνουν και το μόνο που κάνουν είναι να διαγράφουν Εθελοντές και να ξεπουλάνε την περιουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες και κυβερνητικές πλάτες με την πώληση του υπερσύγχρονου και πιο άρτιου στην Ευρώπη νοσοκομείου, του ‘Ερρίκος Ντυνάν’ σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

  Ούτε λόγος για να δώσουν σε δημόσια διαβούλευση το νέο καταστατικό του οργανισμού, να το μελετήσουν και αξιολογήσουν οι έμπειροι και ικανοί Εθελοντές του σε όλη την Ελλάδα και έπειτα, πλήρες και αναμορφωμένο να τεθεί προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση. Τι κι αν φωνάζουν οι Εθελοντές σε όλη την επικράτεια.

  Όταν πριν από ένα χρόνο, ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών δημιούργησε ένα νέο σύγχρονο σχέδιο Καταστατικού Χάρτη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τους διέγραψε ομαδικά, από εκδίκηση. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρώτη στα διεθνή ερυθροσταυρικά χρονικά, το να διαγράφονται ομαδικά εθελοντές, επειδή ήθελαν την διαφάνεια.

  [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/eggrafo3.jpg”]

  Σήψη και διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
  Τρομοκρατία, συκοφαντία, ξυλοδαρμός, απολύσεις και διαγραφές, άδικα και απάνθρωπα.
  Φτάνει πια.
  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

  Αθανάσιος Σ. Γιαννόπουλος

  [ad id=”5586″]

  Σχετικά άρθρα:

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία. Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]

  Ροή Ειδήσεων

  spot_img

  Δείτε Επίσης

  ‘Ο μαύρος πύργος’ του Stephen King αποκτά τηλεοπτική μεταφορά

  Η γνωστή σειρά βιβλίων του Stephen King, "The Dark Tower", θα αποκτήσει τηλεοπτική μεταφορά από το...

  2Γ/2022 Γραπτός διαγωνισμός: Παραδειγματα της δοκιμασιας δεξιοτητων και εργασιακης αποτελεσματικοτητας

  Στο πλαίσιο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2Γ/2022 και προς διευκόλυνση των υποψηφίων, αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ παραδείγματα της δοκιμασίας δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.Δειτε εδω  

  Σπάνια σύννεφα Kelvin-Helmholtz στον ουρανό του Γουαϊόμινγκ

  Οι εκπληκτικοί, σπάνιοι σχηματισμοί από σύννεφα πάνω από την πολιτεία του Ουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ άφησαν έκπληκτους όσους κοίταξαν ψηλά στον ουρανό, και ευτυχώς πολλοί...

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Διαδικτυακή Διημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον»

  Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή διημερίδα  «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον» η οποία διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του ΠΑΚΕΚ...

  Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Εορδαίας

  Με χριστουγεννιάτικα Βazaar, κυνήγι θησαυρού για τα παιδιά, άναμμα χριστουγεννιάτικων δέντρων από συλλόγους, χριστουγεννιάτικες γιορτές, αλλά και ποντιακή θεατρική παράσταση, συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις...

  Συνθήματα και πανό έξω από το θέατρο

  Ο Γιώργος Κιμούλης έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια επέστρεψε στο θέατρο με το έργο «Η Συνάντηση». Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», η αίθουσα του θεάτρου στη...

  Πρώτες εικόνες από το πλατό του “Star Wars: The Acolyte”

  Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας Star Wars σειράς, με τον τίτλο "The Acolyte", αποκαλύπτουν κάποια...

  Χωρισμός – «βόμβα» στη σόουμπιζ: Τίτλοι τέλους για Χριστίνα Κοντοβά

  Τίτλους τέλους έβαλαν στη σχέση τους η Χριστίνα Κοντοβά και ο Τζώνη Καλημέρης. Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό μας», το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς...