Στην Κατερίνη συνελήφθη ένας 60χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για δολοφονία.
Συγκεκριμένα, ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών από δικαστήριο της Βόρειας Μακεδονίας για δολοφονία που φέρεται να διέπραξε πριν από 28χρόνια στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας, το έγκλημα τελέστηκε τον Νοέμβριο του 1997 με θύμα έναν 37χρονο ομοεθνή του. Ο 60χρονος, κατά τα ίδια έγγραφα, φέρεται να προκάλεσε τεχνηέντως τροχαίο ατύχημα, και όταν το θύμα βγήκε από το όχημά του, τον πυροβόλησε με όπλο.
Ο 60χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη της γειτονικής χώρας για την υπόθεση και καταδικάστηκε το 1998 σε 15ετή κάθειρξη. Ωστόσο, φαίνεται να διέφυγε στο εξωτερικό, ζώντας για πολλά χρόνια στην Τουρκία και τη Βουλγαρία, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθεί η διαδικασία, που αφορά το αίτημα έκδοσής του στην πατρίδα του.