Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Καθ’ οδόν για την Αθήνα τα τρακτέρ – Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στο συλλαλητήριο αγροτών και φοιτητών στο Σύνταγμα

    Καθ’ οδόν για την Αθήνα τα τρακτέρ – Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στο συλλαλητήριο αγροτών και φοιτητών στο Σύνταγμα

    Πώς θα κινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 12:00 το μεσημέρι – Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό

    Καθ’ οδόν προς την Αθήνα βρίσκονται αγρότες με τα τρακτέρ τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας ξεκίνησαν το πρωί από το Κάστρο της Βοιωτίας με περίπου 150 τρακτέρ και αφού ενωθούν με αγρότες από την Εύβοια στις Αφίδνες, θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, με στόχο να βρίσκονται στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα. Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα μεταβαίνουν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα, αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

    Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με όσα είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί. Τα μέτρα στην κυκλοφορία θα τεθούν σε ισχύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ το Μετρό θα λειτουργεί κανονικά.

    Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις

    Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζομένους να παραβρεθούν στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο στις 6:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό και είναι δίκαιος και τονίζει: «Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγάλες αλυσίδες των σουπερ μάρκετ, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια. Γιατί η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη: αυτοί αγοράζουν για ψίχουλα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι! Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι φοιτητές, η Ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν δημόσια, και η μόρφωση των παιδιών μας δε θα μετατραπεί σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν».

    Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο, στις 6:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα. «Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και συνεχίζουμε με τη μεγάλη πανεργατική απεργία της 28/2, για να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που εξαερώνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές) που δε θα είναι εμπορεύματα. Δηλώνουμε πως δε θα υποχωρήσουμε και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους». Τέλος αναφέρουν χαρακτηριστικά ό,τι είναι «Μαζί με τους αγρότες και τους φοιτητές ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας».

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Με συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνει η είσοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας, όσο και από τα Μέγαρα, στο αστικό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες, να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

    Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

    • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
    • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
    • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
    • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

    τρακτέρ αγρότες



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ