Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
More

    Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Η Επισκοπή Σύρου στο επίκεντρο του σκανδάλου με το ξέπλυμα χρήματος – Γνωστός στις Αρχές ένας από τους επιχειρηματίες

    Στην επισκοπή Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας, μιας από τις μεγαλύτερες καθολικές επισκοπές στη χώρα, εντοπίζεται το σκάνδαλο με τα περίεργα εμβάσματα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, που μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα.

    Δύο ιερείς της επισκοπής Σύρου, ο ένας πολύ ψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία και ένας ακόμη προερχόμενος από την Κρήτη, φέρονται να πρωταγωνιστούν στην υπόθεση.

    Έως αυτή την ώρα, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος τους και ελέγχονται τόσο οι λογαριασμοί τους, οι λογαριασμοί των επιχειρηματιών, αλλά και της επισκοπής Σύρου, στους οποίους είχε πρόσβαση τουλάχιστον ο ένας από τους δύο.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, ο ένας από τους ιδιώτες είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για εκβίαση άλλου Μητροπολίτη στην Κεντρική Ελλάδα, ο οποίος έχει αποβιώσει.

    Επιπλέον, ένας εκ των ιδιωτών, είναι και ιδιοκτήτης καταστήματος τυχερών παιχνιδιών και σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να ξεπλένεται «μαύρο» χρήμα μέσω της αγοραπωλησίας τυχερών παιχνιδιών. 

    Η τελευταία «ύποπτη» διαδρομή

    Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη, πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο, από τον οποίο, προέκυψε ότι πριν από περίπου 7-8 χρόνια, μεγάλα χρηματικά ποσά έφευγαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε λογαριασμούς 5 συγκεκριμένων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων ως… επενδύσεις σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

    Ο έλεγχος ξεκίνησε όταν οι Τράπεζες ενημέρωσαν για «ύποπτες» κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών και από αυτόν προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ άλλων, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή διαπίστωσε ότι είχαν κάνει «φτερά» από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας 3 εκατομμύρια ευρώ με «δράστες» τους δύο ιερείς και στη συνέχεια ακολουθώντας το δρόμο τους χρήματος εντόπισε και τους επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων.

    Η τελευταία ύποπτη διαδρομή εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ.

    Κατόπιν αυτού με εντολή του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και λοιπά περιουσιακά στοιχεία των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες των μεγάλων χρηματικών ποσών.

    Το πόρισμα της Αρχής διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα ο οποίος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που θα διενεργήσει θα ελέγξει τους ιερείς για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και τους επιχειρηματίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Ιερέας

    «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση»

    «Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει.

    Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ