Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κεντρική Θέρμανση Υγραερίου: Προπάνιο έναντι βουτανίου

    Αν αναζητάτε λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σας, σίγουρα πολλά έχουν περάσει από το μυαλό σας όπως είναι οι λέβητες αερίου ή ακόμα και oι αντλίες θερμότητες. Το πιο πιθανό όμως είναι πως έχετε σκεφτεί και την επιλογή του υγραερίου. Ας δούμε μερικά πράγματα σχετικά με αυτό, λοιπόν.

    Υπάρχουν δύο τύποι υγραερίου: προπάνιο και βουτάνιο. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία συσκευών σε σπίτια και επιχειρήσεις, αν και κάθε τύπος έχει διαφορετική θερμοκρασία βρασμού και είναι καταλληλότερος για διαφορετικές εφαρμογές.

    1. Το προπάνιο έχει χαμηλότερο σημείο βρασμού στους -42 °C και λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αυτό καθιστά το προπάνιο απόλυτα κατάλληλο για την τροφοδοσία συσκευών θέρμανσης και μαγειρέματος, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε τροχόσπιτα ή θερμάστρες βεράντας. Το προπάνιο είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για εμπορικές εφαρμογές.
    2. Το βουτάνιο έχει υψηλότερο σημείο βρασμού -2 °C και έτσι χρησιμοποιείται συνήθως σε εσωτερικούς χώρους, όπως θερμάστρες αερίου, συσκευές μαγειρέματος και λέβητες κεντρικής θέρμανσης. Ανά κυβικό μέτρο, το βουτάνιο παρέχει περισσότερη ενέργεια από το προπάνιο.

    Πλεονεκτήματα της κεντρικής θέρμανσης με υγραέριο

    Εάν το σπίτι σας είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο φυσικού αερίου, τότε δεν χρειάζεται να αρχίσετε να αναζητάτε λέβητες υγραερίου. Βέβαια, υπάρχουν λέβητες που μπορούν να λειτουργήσουν και με τα δύο είδη αερίων. Το υγραέριο, συγκεκριμένα, πρέπει να παραδίδεται και να αποθηκεύεται σε δεξαμενή στο ακίνητό σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε προγραμματίσει τακτική παράδοση, ώστε να μην ξεμείνετε. Εάν ξεμείνετε από καύσιμα, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για επείγουσα παράδοση. Ωστόσο, ορισμένες δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου περιλαμβάνουν ένα σύστημα παρακολούθησης που παρακολουθεί πόσο καύσιμο έχει απομείνει και ειδοποιεί αυτόματα τον προμηθευτή σας όταν η προμήθειά σας είναι χαμηλή. Επομένως, το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα! Μπορείτε να επιλέξετε με άνεση ανάμεσα στους λέβητες υγραερίου που διατίθενται στην αγορά, εφόσον αυτή είναι η επιλογή που προτιμάτε για την ατομική θέρμανση του σπιτιού σας.

    Εξάλλου, το υγραέριο προσφέρει και κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν μια επιλογή που αξίζει να σκεφτείτε.

    Ειδικά για τα σπίτια εκτός δικτύου, το υγραέριο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το πετρέλαιο, τον άνθρακα ή τα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης. Το υγραέριο είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό καύσιμο και προσφέρει μεγάλη ενεργειακή απόδοση σε κάθε αγορά σας. Επιπλέον, σε σύγκριση με τον άνθρακα και το πετρέλαιο θέρμανσης, το υγραέριο παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα κατά την καύση του, καθιστώντας το ένα καθαρότερο καύσιμο για το περιβάλλον μας. Το υγραέριο μπορεί να κοστίζει λίγο περισσότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά οι τιμές αλλάζουν και η καινούργια αγορά μπορεί να μειώσει το κόστος ανά λίτρο.

    Συνολικά, το υγραέριο είναι μια επένδυση που αξίζει να μελετήσετε. Μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια και η επιλογή να σας δικαιώσει.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ