Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Κέρκυρα: Εκ περιτροπής η υδροδότηση σε δύο χωριά λόγω λειψυδρίας

    Έντονο είναι το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα η υδροδότηση σε δύο χωριά να γίνεται εκ περιτροπής.

    Σύμφωνα με τον κ. Μάκη Ανυφαντή, Αντιδήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, που μίλησε στην ΕΡΤ, το νερό πηγαίνει τη μία μέρα στο ένα χωριό και την άλλη στο άλλο, και συγκεκριμένα τα χωριά Γαστούρι και Πέραμα, καθώς, η αντλούμενη ποσότητα νερού, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των περιοχών αυτών.

    Το διαθέσιμο νερό θα διανέμεται τη μία ημέρα στο χωριό του Γαστουρίου (από του Ποντή έως τα Παχάτικα) και την επομένη στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη (Πέραμα, Γιαλό, Λειβάδι, Κατσαράτικα κλπ).

    Αποφασίστηκε ακόμη η διενέργεια μίας επιπλέον γεώτρησης στη θέση Ζούγρα Κυνοπιαστών, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ώστε να ενισχυθεί εν μέρει η διαθέσιμη ποσότητα ύδατος.

    Οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα προσωρινά με βυτία, καθώς και τα δύο χωριά είναι τουριστικά και συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών τη θερινή περίοδο.

    Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ. παρακαλεί «όλοι όσοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης να δείξουν κατανόηση και να αξιοποιήσουν ή να εξασφαλίσουν κάθε άλλη εναλλακτική δυνατότητα υδροδότησης, για τα μικρά χρονικά διαστήματα που θα προκύψουν διακοπές.»

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ