Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κιάνου Ριβς: Το διαμάντι του Χόλιγουντ

    Είναι δύσκολο να γίνει κανείς σταρ και να θεωρείται «καλό παιδί», καθώς τα «κακά παιδιά» πουλάνε περισσότερο. Ο Κιάνου Ριβς, όμως, είναι από τους πιο διάσημους ηθοποιούς και οι ταινίες του, όπως «John Wick» και «Matrix», σπάνε ταμεία, παρόλο που θεωρείται το καλό παιδί του Χόλιγουντ.

    kianou rivs1

    • Από τον Βασίλη Χονδρογιαννη

    Αν και δεν το έχει επιδιώξει, καθώς είναι χαμηλών τόνων και προφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού την ιδιωτική του ζωή, ο κόσμος ανακάλυψε ότι έχει χαρακτήρα-διαμάντι μέσα από μια σειρά περιστατικών. Ο Ριβς κάνει συχνά δωρεές εκατομμυρίων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, κυρίως ανώνυμα. Αντίθετα με άλλους διασήμους, απέφυγε να δώσει το όνομά του στο ιδιωτικό ίδρυμα μέσω του οποίου κάνει τις δωρεές, ενώ, όταν μιλάει ανοιχτά για το φιλανθρωπικό του έργο, το κάνει για να περάσει ισχυρά μηνύματα. Οπως συνέβη το 2009, όταν, για να αναδείξει την ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας για τον καρκίνο των παιδιών, αποκάλυψε την ύπαρξη του ιδρύματός του, λέγοντας ότι τα προηγούμενα «πέντε με έξι χρόνια» βοήθησε «ένα δυο νοσοκομεία για παιδιά».

    kianou rivs9
    O «John Wick» πάντα οπλισμένος και επικίνδυνος

    Ενδεικτικό της γενναιοδωρίας του 58χρονου ηθοποιού είναι ότι χάρισε τέσσερα ρολόγια Rolex Submariners στους κασκαντέρ που γύρισαν τις επικίνδυνες σκηνές της ταινίας «John Wick 4». Καθένα κόστισε 8.380 ευρώ και είχε σκαλισμένες πάνω του τις ευχαριστίες του Ριβς για τη συνεισφορά τους στην ταινία. Παρόμοια κίνηση είχε κάνει προς τους 12 κασκαντέρ της ταινίας «The Matrix Reloaded», χαρίζοντας στον καθέναν μια Harley Davidson. Πιο πολύ όμως οι συνεργάτες του τον λατρεύουν για τις μικρές, καθημερινές χειρονομίες σεβασμού που κάνει. Οπως όταν πήρε στα χέρια του βαρύ εξοπλισμό για να βοηθήσει το προσωπικό του «John Wick 4», τον οποίο μετέφερε.

    kianou rivs8
    Με τη σύντροφό του Αλεξάντρα Γκραντ

    Κάποιες κινήσεις του Ριβς δείχνουν ότι, παρά την επιτυχία του, δεν ξεχνάει τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Οπως, για παράδειγμα, το 2021, όταν έδειξε σε συγγενείς, σε φίλους και σε επί χρόνια συνεργάτες του πόσο πολλά σημαίνουν για εκείνον, προσφέροντάς τους δωρεάν ταξίδι στην παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Matrix Resurrections». Νοίκιασε ιδιωτικό αεροπλάνο, το οποίο τους μετέφερε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου είχε κλείσει δωμάτια σε αστεράτο ξενοδοχείο. Την ημέρα της πρεμιέρας, αφού περπάτησε στο κόκκινο χαλί, καθένας τους είχε εξασφαλισμένη θέση στον ασφυκτικά γεμάτο από σταρ και στελέχη του Χόλιγουντ κινηματογράφο Castro Theatre.

    kianou rivs7
    Στη θρυλική σειρά ταινιών «Matrix»

    Οι συμπρωταγωνίστριές του έχουν να λένε πόσο γαλαντόμος είναι. Και, όταν δεν μιλούν οι ίδιες, μιλούν τα… χέρια του 58χρονου. Φωτογραφίες του Ριβς από το κόκκινο χαλί σε διάφορες εκδηλώσεις την ώρα που αγκαλιάζει μια ηθοποιό με την οποία συνεργάστηκε συχνά γίνονται viral για τη διάσημη πλέον «ανοιχτή παλάμη» του ηθοποιού. Ο Ριβς σέβεται τόσο πολύ τις συνεργάτιδές του, που δεν τις σφίγγει με το χέρι του όταν ποζάρουν αγκαλιασμένοι για φωτογραφίες σε εκδηλώσεις, αλλά, αντίθετα, το αφήνει να αιωρείται ανοιχτό δίπλα τους, ώστε η γυναίκα να μη νιώσει ότι παραβιάζει τον πολύ προσωπικό της χώρο.

    kianou rivs6
    Με τη Σάντρα Μπούλοκ σε νεαρή ηλικία

    Αυθορμητισμός

    Τον λατρεύουν ακόμη και όσοι δεν ανήκουν στον στενό κύκλο των πολύ φανατικών θαυμαστών του. Τους «σκλαβώνουν» ο αυθορμητισμός του και η πρόθεσή του να προσφέρει χαρά στους γύρω του. Οπως συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά δίπλα σε νιόπαντρο ζευγάρι στην κομητεία Νορθχάμπτονσαιρ της Αγγλίας την ώρα που έβγαζε τις φωτογραφίες του γάμου. Η χαρά των Βρετανών, που δεν περίμεναν να έχουν στο άλμπουμ του γάμου τους έναν σταρ του Χόλιγουντ, ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους. Τέσσερα χρόνια πριν, είχε κάνει το ίδιο με άλλα δύο νιόπαντρα ζευγάρια.

    kianou rivs5
    Στην κηδεία της συντρόφου του, Τζένιφερ Σάιμ

    Η επί χρόνια σύντροφός του Αλεξάντρα Γκραντ γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι την έχει αγαπήσει το καλύτερο παιδί. Οι υπόλοιποι πήραμε μια ιδέα όταν το αμερικανικό περιοδικό «People» τον ρώτησε ποια ήταν η πιο πρόσφατη ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του. «Πριν από δυο ημέρες ήμουν με την καρδούλα μου. Ημασταν στο κρεβάτι. Ημασταν συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον» είπε, κάνοντας τις απανταχού θαυμάστριές του να εύχονται να ήταν στη θέση της Γκραντ.

    kianou rivs4

    Τέλος, πολλοί θαυμάζουν τη δύναμη του χαρακτήρα του με την οποία ξεπέρασε τις τραγωδίες που τον χτύπησαν. Το 1993 είδε τον καλύτερό του φίλο, ηθοποιό Ρίβερ Φίνιξ, να πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία μόλις 23 ετών. Εξι χρόνια αργότερα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας ενώ περίμενε τη γέννηση της κόρης του από την έγκυο κοπέλα του, Τζένιφερ Σάιμ, όμως το μωρό γεννήθηκε νεκρό. Η σχέση τους δεν άντεξε και χώρισαν.

    kianou rivs3
    «Ακάλεστος» σε γάμο Βρετανών

    Τα ξαναβρήκαν μήνες αργότερα, αλλά το 2001 η Σάιμ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και ο Ριβς φρόντισε να ταφεί δίπλα στην κόρη τους. Οι εκατομμύρια τηλεθεατές της εκπομπής «The Late Show With Stephen Colbert» βούρκωσαν το 2019 με την απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή Στίβεν Κόλμπερτ τι νομίζει ότι θα συμβεί όταν πεθάνει. «Ξέρω ότι θα λείψουμε σε αυτούς που αγαπάμε» είπε, με σαφή αναφορά στη Σάιμ και στο παιδί τους.

    kianou rivs2
    Χάρλεϊ μηχανές για τους κασκαντέρ του «Matrix»

    kianou rivs
    Τα Rolex στα χέρια των κασκαντέρ του «John Wick 4»

    {{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ