Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Κιβωτός του κόσμου: «Βίαζε την ψυχούλα του πάνω από ενάμιση χρόνο» – Οργή της μάνας του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο

    Την οργή και την απογοήτευση στην οικογένεια του πρώτου καταγγέλλοντα για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» προκάλεσε η απόφαση των δικαστικών αρχών να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον πατέρα Αντώνιο.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την απόφαση του δικαστηρίου η μητέρα του 19χρονου σχολίασε: «Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί; Δεν θα πρέπει να στιγματιστεί, να ξέρει ο κόσμος τι έχει κάνει; Στον γιο μου, του κατέστρεψε την εφηβεία. Δεν ξέρω πότε θα ξεφύγει από αυτό το κακό που του έκανε…».

    «Βίαζε την ψυχούλα του πάνω από ενάμιση χρόνο, από τα 16 του και στα 18 έφυγε. Αλλά ο γιος μου μετά από ένα χρόνο κατάφερε να πάρει την δύναμη και να πάει να τα πει. Τον είχε θεοποιήσει. Τον είχε σαν πατέρα του. Αυτός φυσικά και θα αρνηθεί τα πάντα. Αυτό έλειπε, να έλεγε “ναι, το έκανα”», πρόσθεσε η ίδια.

    Κατά την απολογία του, ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας πως όσα έχει καταγγείλει ο 19χρονος είναι ψέματα, ενώ μίλησε για σκευωρία σε βάρος του, για την οποία ο νεαρός, πρώην τρόφιμος της δομής, ενδεχομένως και να χρηματίστηκε.

    «Είναι δυνατόν ένα παιδί να μπει σε τέτοια διαδικασία, να βγάλει την ψυχή του, είναι δυνατόν; Και για ποιο λόγο; Δηλαδή, τι έχει να κερδίσει; Γιατί, άμα την γλυτώσει ο ελεεινός, δηλαδή δεν ξέρω. Και το παιδί μου… δεν ξέρω πώς θα το πάρει» απαντά η μητέρα τους 19χρονου στους ισχυρισμούς του πατέρα Αντωνίου περί χρηματισμού του γιου της.

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατήρ Αντώνιος

    Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Αντώνιος μετά την απολογία του σήμερα στην ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ. Ο ιδρυτής της « Κιβωτού του κόσμου» κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου της Οργάνωσης και ενός 15χρονου παιδιού που παραμένει σε δομή της « Κιβωτού».

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι πράξεις σε βάρος του 19χρονου τελέστηκαν από το 2020 έως το 2021 σε Καλαμάτα, Βόλο, Χίο και Αθήνα, ενώ σε βάρος του 15χρονου από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 σε Βόλο, Αθήνα, Πωγώνιανη και Χίο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρέθηκε σήμερα και η πρεσβύτερα προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η ανακρίτρια εξέτασε περίπου 20 πρόσωπα που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο ως μάρτυρες υπεράσπισής του. Ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, φιλοξενούμενοι της δομής που φέρονται να κατάθεσαν ότι ο 19χρονος τους προσέγγισε για να τους πείσει να καταγγείλουν τον ιερέα αν και δεν τους έχει κάνει τίποτα.

    Η απολογία του

    Ο πατήρ Αντώνιος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα ενώ επί σχεδόν 4 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται από την πρώτη στιγμή όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για « σκοπιμότητα», «αοριστολογίες», και «κατασκευασμένες» κατηγορίες με στόχο τον ίδιο και την Οργάνωση, φέρεται να προσκόμισε σήμερα μέσω των συνηγόρων του και βίντεο προς απόδειξη της αθωότητάς του. Όπως υποστηρίζει, με τα εν λόγω βίντεο αποδεικνύεται ότι την ημέρα που ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι τον θώπευσε, ο πατήρ Αντώνιος βρισκόταν άλλου, όπως και ο καταγγέλλων.

    Όταν ερωτήθηκε από την ανακρίτρια σχετικά με τον λόγο που θα είχε ο νεαρός άνδρας να στήσει σκευωρία σε βάρος του, ο ιερέας φέρεται να υποστήριξε πως «ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά». Φέρεται δε να επικαλέστηκε και φωτογραφικό υλικό το οποίο , σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει πως μετά την καταγγελία ο 19χρονος έκανε πολυτελή ζωή κάτι που αποτελεί, όπως υποστήριξε, ένδειξη ότι ενδεχομένως χρηματίστηκε.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ