Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Κωνσταντινούπολη: Οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα που αγνοούνταν για 9 μέρες

    Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του 78χρονου συνταξιούχου οικοδόμου από τα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος χάθηκε κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε σώος και σε καλή κατάσταση υγείας, έπειτα από την εξαφάνισή του την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην τουρκική πόλη. Ο συνταξιούχος βρισκόταν με σύλλογο συνταξιούχων από την Κοζάνη στην πλατεία Ταξίμ, όταν χάθηκε κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου.

    Η εξαφάνιση προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών προξενικών αρχών και της Ιντερπόλ, με τις έρευνες να κορυφώνονται. Τελικά, η υπόθεση είχε ευτυχές τέλος όταν την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, ένας οδηγός ταξί εντόπισε τον ηλικιωμένο, δίνοντας τέλος στην αγωνία των συγγενών του.

    «Κοιμόμουν στο γρασίδι»

    Μετά από μέρες αγωνίας και με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων, Ελλήνων και Τούρκων, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε και οι δικοί ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς.

    Ήταν μόνος, σε μια ξένη χώρα, χωρίς να μιλά τη γλώσσα, έχοντας χάσει τον δρόμο για το ξενοδοχείο του. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε να περιπλανιέται στους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

    «Κοιμόμουν στο γρασίδι… Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας…» δήλωσε ο 78χρονος Έλληνας που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

    «Πήγαινα και έδινα το “παρών” κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε» περιέγραψε ο κ. Δημήτρης μετά την περιπέτειά του.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ