Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    Κορινθία: «Τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ» – Νέες δηλώσεις του 47χρονου που ζει με την οικογένειά του σε λαγούμι

    Νέες δηλώσεις έκανε ο 47χρονος Μανώλης Καλαϊτζάκης που με την οικογένειά του ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες στην ορεινή Κορινθία μέσα σε ένα παράπηγμα και σε λαγούμι 30 μέτρων που οδηγεί σε κατακόμβη και σε εκκλησία.

    Ο ίδιος μιλώντας στο OPEN είπε ότι όταν ήταν στην Αθήνα δούλευε στον Δήμο Ηλιούπολης στα απορριμματοφόρα. Ζούσαν σε ένα σπίτι με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους και προσπαθούσε να τους ζήσει με 1.000 ευρώ, ενώ χρειαζόταν για ενοίκιο 500 ευρώ και έπαιρνε μια επιδότηση ύψους 200 ευρώ.

    «Πώς να ταΐσω και να ζήσω 8 στόματα στην πόλη; Μπορείς να ζήσεις έτσι;» είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με τα παιδιά που μένουν σε τραγικές συνθήκες στο παράπηγμα και δεν πηγαίνουν σχολείο, ο 47χρονος υποστήριξε ότι «τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ.» και πρόσθεσε ότι «το σχολείο κατ’ επίφαση είναι δωρεάν. Πώς να πάνε σχολείο;»

    Στη συνέχεια ο κ. Καλαϊτζάκης αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί πέρα από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο αποπροσανατολισμός».

    Συμπλήρωσε ότι «έχουμε επιλέξει να ζούμε στη φύση. Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα υπάρχουν και παιδιά;  Δεν είναι λογικό να έχουμε παροχές και υπηρεσίες όταν φύγαμε από τον αστικό ιστό. Γιατί αν έφταναν εδώ αυτές οι υπηρεσίες, πλέον δεν θα ζούσαμε στη φύση».

    Εξήγησε ότι «είμαστε παλαιοημερολογίτες αλλά και με μια πολιτιστική εκδοχή. Στην Ελλάδα φαίνεται παράξενο, παγκοσμίως δεν είναι».

    Ως προς τα τόξα και τα βέλη που βρήκαν οι αστυνομικοί ο 47χρονος είπε «είναι παράξενο να τα έχω για την προστασία μου μέσα στις ερημιές;  Μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν  ξέρουν πως όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα στις ερημιές. Μου κατέσχεσαν μέχρι και τα ψαλίδια. Στην Ελλάδα όλα θεωρούνται όπλα».

    Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

    Ο πρωτόγονος τρόπος ζωής της πολύτεκνης οικογένειας

    Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από το παράπηγμα και το λαγούμι στο οποίο ζουν τα τελευταία χρόνια τα μέλη πολύτεκνης οικογένειας στην ορεινή Κορινθία. Όπως εξήγησαν οι ίδιοι, είναι μια «ομάδα Παλαιοχριστιανών» που ζουν ασκητικά και παραδοσιακά, μακριά από την τεχνολογική πρόοδο.

    Όπως φαίνεται στο βίντεο του STAR το παράπηγμά τους είναι φτιαγμένο με λάσπη, πέτρες και άχυρα. Οι χώροι είναι πολύ στενοί και στενάχωροι, χωρίς καμία θέρμανση, μόνο με ένα αυτοσχέδιο τζάκι με ξύλα.

    Στο σπίτι ζουν 4 παιδιά ηλικίας 16,15, 6 ετών και ένα μωρό. Είναι μια εξαμελής οικογένεια. Οι αστυνομικοί δε, εντόπισαν και ένα τούνελ που έχουν σκάψει και καταλήγει σε μια εκκλησία.

    Η ασκητική ζωή της οικογένειας και των παιδιών της, ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη διένεξη με ομάδα κυνηγών, όταν και αποκαλύφθηκε το λαγούμι 30 μέτρων το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία, στα πρότυπα των «παλαιοπιστών της Ρωσίας», όπως ανέφεραν.

    Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ένας 67χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητό του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή.

    Τραυμάτισαν αστυνομικό και πυροβόλησαν στον αέρα

    Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής. Ο 45χρονος μαζί με την 22χρονη κόρη του, την 39χρονη σύζυγό του και ακόμη ένα άτομο νεαρής ηλικίας, αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών για την πραγματοποίηση της έρευνας και ταυτόχρονα αντιστάθηκαν σθεναρά.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 22χρονη επιτέθηκε με ξύλινο αντικείμενο σε έναν αρχιφύλακα, χτυπώντας τον στο κεφάλι και τραυματίζοντάς τον.

    Στη συνέχεια, με την χρήση σωματικής βίας και όπλων που πήραν στα χέρια τους από το σπίτι τους κατάφεραν να ματαιώσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας και να διαφύγουν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι κατά την διαφυγή τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

    Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, φέροντας ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι, όπου και παραμένει προληπτικά νοσηλευόμενος στο χειρουργικό τμήμα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ