Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κορωνοϊός: 43 νέα κρούσματα στη χώρα – Εισαγόμενα τα περισσότερα

    Κορωνοϊός: 43 νέα κρούσματα στη χώρα – Εισαγόμενα τα περισσότερα


    Συνολικά 43 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ελλάδας. Παράλληλα, ακόμη μία ασθενής εξέπνευσε, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να φτάσει τους 193.

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

    Από τα 43 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εντοπίζονται κατά περίπτωση ως εξής:

    • 36 είναι εισαγόμενα κρούσματα. Συγκεκριμένα, όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων -20 περιπτώσεις- αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών.
    • 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
    • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου
    • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

    Εκ του συνόλου 852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    Ένδεκα είναι οι ασθενείς που οσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

    Μία γυναίκα 83 ετών, που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή. Να σημειωθεί πως ο θάνατος της τελευταίας ασθενούς έγινε γνωστός λίγο πριν από τις 18:00 και δεν συμπεριελήφθη στον σημερινό απολογισμό των θυμάτων, με την έκθεση να κάνει λόγο για 192 νεκρούς. Το 61 (31.8%) εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ