Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
More

  Κορονοϊός: Τα νέα εμβόλια καλύπτουν και τις παραλλαγές FLiRT

  Τα εμβόλια που σχεδίασαν οι εταιρείες για την περίοδο 2024-25 πριν εμφανιστούν οι νέες αυτές παραλλαγές, όταν επικρατούσε η JN.1, είναι αποτελεσματικά έναντι των νέων παραλλαγών του κορονοϊού που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους και, μάλιστα, αποτελεσματικότερα από τα παλαιότερα.

  Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια έναντι της COVID-19 ανέφεραν ότι δεδομένα από δοκιμές σε ζώα έδειξαν ότι τα εμβόλια του 2024-25 που ανέπτυξαν με βάση την παραλλαγή JN.1, η οποία κυριαρχούσε μέχρι τώρα, μπορούν να εξουδετερώσουν και νεότερες υποπαραλλαγές, όπως η νεοεμφανιζόμενη KP.2, πολύ καλύτερα από τα παλαιότερα.

  Αυτό αποκάλυψαν οι παρουσιάσεις των ίδιων των εταιρειών ενόψει της συνόδου της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την Τετάρτη (05.06.2024).

  Η επιτροπή του FDA θα ψηφίσει για να προτείνει εάν οι εταιρείες πρέπει να στοχεύουν την παραλλαγή JN.1 όταν επικαιροποιήσουν τα εμβόλιά τους για την εμβολιαστική περίοδο 2024-25.

  Η Pfizer και η BioNTech με την οποία συνεργάζεται θα είναι έτοιμες να δώσουν στην αγορά τα επικαιροποιημένα εμβόλιά τους αμέσως μετά την έγκριση, ενώ η Moderna και η Novavax προβλέπουν πως θα είναι έτοιμες μέχρι τον Αύγουστο.

  Το θέμα είναι αν οι εμπειρογνώμονες θα προτείνουν το στέλεχος JN.1 ή το νέο στέλεχος KP.2, το οποίο είναι πλέον και το κυρίαρχο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Η Pfizer και η Moderna δήλωσαν ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν επικαιροποιημένα εμβόλια που θα στοχεύουν είτε το JN.1 είτε το KP.2.

  Η Novavax είπε ότι θα είναι σε θέση να κυκλοφορήσει εμβόλιο στις ΗΠΑ το φθινόπωρο, εάν οι ρυθμιστικές Αρχές κάνουν δεκτό το εμβόλιο που ξεκίνησε να παρασκευάζει για την παραλλαγή JN.1.

  Η Novavax αναπτύσσει ένα πιο παραδοσιακό εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες, που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παρασκευαστεί, ενώ τα εμβόλια που βασίζονται σε mRNA από τη Moderna και την Pfizer/BioNTech μπορούν να είναι έτοιμα γρηγορότερα.

  Η Pfizer έχει πει ότι είναι σε θέση να ετοιμάσει τα εμβόλια μέσα σε 100 ημέρες.

  Πηγή: iatropedia.gr

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ