Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Κοζάνη: Άρχισε η δοκιμαστική λειτουργία της τηλεθέρμανσης

    Κοζάνη: Άρχισε η δοκιμαστική λειτουργία της τηλεθέρμανσης

    Κοζάνη: Άρχισε η δοκιμαστική λειτουργία της τηλεθέρμανσης

    [ad id=”13289″]

    Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης από την περασμένη Δευτέρα, καθώς άνοιξαν οι στρόφιγγες για την παροχή ατμού στο δίκτυο.

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της δημοτικής επιχείρησης, γίνονται οι απαραίτητες δοκιμές και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, είτε αυτά είναι τα αναμενόμενα που παρατηρούνται κάθε φορά στην εκκίνηση είτε ακόμη και απρόβλεπτα. Υπογραμμίζουν ότι οι δοκιμές άρχισαν εγκαίρως, ώστε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το σύστημα να λειτουργεί κανονικά και να ζεσταθούν οι καταναλωτές, εφ’ όσον φυσικά δεν προκύψει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

    Οι νέοι πελάτες κατά την νέα θερμαντική περίοδο είναι λιγοστοί και δεν ξεπερνούν τα 20 κτήρια. Πρόκειται βασικά για νέα κτήρια, καθώς όλοι οι υπόλοιποι δημότες σε Κοζάνη, ΖΕΠ και Χαραυγή έχουν επιλέξει την τηλεθέρμανση ως μέσο θέρμανσης, από τα προηγούμενα χρόνια, αφού είναι πολλαπλάσια φθηνότερη σε σχέση με το πετρέλαιο και φιλική στο περιβάλλον. Η τηλεθέρμανση Κοζάνης καλύπτει συνολικά 5.700 κτήρια, τα οποία αντιστοιχούν σε 28.000 διαμερίσματα και καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι η Κοζάνη προμηθεύεται θερμότητα από τις μονάδες 3, 4 και 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

    [ad id=”6783″]

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δήμων που διαθέτουν τηλεθέρμανση και της ΔΕΗ, έχουν προχωρήσει, διεξάγονται σε καλό κλίμα και έχουν φτάσει σε «καλό σημείο». Οι δύο πλευρές αισιοδοξούν ότι θα υπογραφεί νέα σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές για την παροχή θερμότητας από τα εργοστάσια της ΔΕΗ στις πόλεις που τηλεθερμαίνονται. Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια ουσιαστικά δεν υπάρχει σύμβαση, αφού η προηγούμενη έχει λήξει προ πολλού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα της νέας σύμβασης δεν θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις και το κόστος θα είναι περίπου το ίδιο ή θα έχει μικρές αυξομειώσεις.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ