Για το «αλλαλούμ» με τα χωράφια μίλησε στον Alpha Radio 9.89 και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο γραμματέας Ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ, Μάνος Κρανίδης, λέγοντας πως το πρόβλημα προέκυψε από τις αποφάσεις των νομαρχών, που δημιούργησαν περισσότερο πρόβλημα και σήμερα έρχεται εκ νέου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς να δημοσιεύσει έναν οδικό χάρτη με στόχο να μπει μια τάξη στην οικιστική ζώνη.
Ερωτηθείς για τον ΝΟΚ που έχει οδηγήσει σε «πάγωμα» των αδειών μετά και την απόφαση του ΣτΕ, για το μπόνους δόμησης είπε πως μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έβγαλαν τις άδειες αλλά δεν τις αξιοποίησαν ενώ στους «τυχερούς» όσοι ξεκίνησαν τις εργασίες ανεξάρτητα από το σε ποιο σημείο έφτασαν. Σύμφωνα με τον κ. Κρανίδη η πρόθεση είναι να «υπάρχει περιβαλλοντικό ισοδύναμο που θα δίνεται στους δήμους» οι οποίοι και θα αποφασίζουν, ενώ όπως σημείωσε, για τους ιδιοκτήτες της προηγούμενης άδειας, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναθεώρηση. Ο κ. Κρανιδης εξήγησε ότι πλέον το μπόνους θα δίνεται από τους Δήμους προκειμένου να υπάρξει και ισορροπία στη δόμηση, ενώ εκτίμησε ότι εντός μηνός θα είναι έτοιμο το νέο σχέδιο δόμησης.
Για τα ασανσέρ, ο κ. Κρανίδης επεσήμανε πως προς το παρόν δεν έχει δημιουργηθεί το μητρώο στο οποίο θα μπαίνουν τα στοιχεία πιστοποίησης και υπενθύμισε πως υπεύθυνος για τις πολυκατοικίες είναι ο διαχειριστής εφόσον υπάρχει και σε διαφορετική περίπτωση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.
Τέλος παραδέχθηκε πως ήταν αναγκαία η παράταση για τους καθαρισμούς των οικοπέδων έως την 15η Ιουνίου, καθώς η αγορά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη ζήτηση «μιλάμε για 2 εκατομμύρια οικόπεδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρανίδης.
Κρανίδης, γραμματέας Ενημέρωσης ΠΟΜΙΔΑ, στον Alpha Radio 9.89: «Με τροπολογία επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να βάλει μια τάξη με τα οικόπεδα»