Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
More

    Κρήτη: Απάντηση στις προκλήσεις που γεννά ο υπερτουρισμός δίνουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

    Απάντηση στις προκλήσεις που γεννά ο υπερτουρισμός στο βόρειο μέτωπο της Κρήτης μπορούν να δώσουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με τους ελαιώνες του νησιού να προσθέτουν αξία στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του.

    Ναι, ο ελαιοτουρισμός, ο οποίος συνδυάζει την αγροτική παράδοση με την εμπειρία του σύγχρονου ταξιδιώτη, μπορεί να αποφορτίσει τον συνωστισμό στο βόρειο τμήμα του νησιού και να τον κατευθύνει στην ενδοχώρα της Κρήτης, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ Νίκος Μιχελάκης, γεωπόνος, επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων της Κρήτης. Προς αυτή την κατεύθυνση έντονη και ουσιαστική καταγράφεται η δράση του ΣΕΔΗΚ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι σε τροχιά υλοποίησης χάρτης που θα περιλαμβάνει διαδρομές στην ενδοχώρα του νησιού, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να επισκεφτεί έναν ιστορικό ελαιώνα 1000 και πλέον ετών αλλά και επισκέψιμα ελαιοτριβεία, όπου θα υπάρχει δυνατότητα γευσιγνωσίας και άλλων βιωματικών δράσεων. Αυτό τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ και δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης, και εστιάζει στις ιστορίες που κρύβουν αυτοί οι ελαιώνες που με τη σειρά τους αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Κρήτης.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελιά στις Βούβες Χανίων, ένα αρχαίο ελαιόδεντρο με ηλικία περί τα 3.500 έτη, που βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες, στη δημοτική ενότητα Κολυμβαρίου.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελιά στις Βούβες Χανίων, ένα αρχαίο ελαιόδεντρο με ηλικία περί τα 3.500 έτη, που βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες, στη δημοτική ενότητα Κολυμβαρίου.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ