Από νωρίς το πρωί, στήθηκαν οι ψησταριές για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και στο κέντρο της Αθήνας για όσους έμειναν στην πόλη για το Πάσχα αλλά και για τους τουρίστες. Τιμώντας το έθιμο, άλλοι επιλέγουν το αρνί, άλλοι το κατσίκι, ενώ δεν λείπουν το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι.
Το παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι συνοδεύεται από τσούγκρισμα αυγών και χορούς, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Τα αστικά κέντρα έχουν σχεδόν αδειάσει και οι περισσότεροι απολαμβάνουν το Πάσχα στην ύπαιθρο με ανοιξιάτικο καιρό, ήλιο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Με σύμμαχο τον καιρό, στο Μοναστηράκι έχουν στηθεί σούβλες με αρνιά για τον εορτασμό της ημέρας. Πολλοί είναι οι τουρίστες που απαθανατίζουν το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, η κάθε επιχείρηση ετοιμάζει σχεδόν πενήντα αρνιά.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: