Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
More

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» με 2 δισ. ευρώ και για ζευγάρια 40-50 ετών

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» με 2 δισ. ευρώ και για ζευγάρια 40-50 ετών

    «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε, με περισσότερους ωφελούμενους»

    Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των ευρωεκλογών. 

    Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της στέγης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προς ώρας η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» ύψους 2 δις ευρώ και με διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων, πιθανώς στα ζευγάρια της ηλικιακής ομάδας 40-50.

    «Είναι δύσκολο να ζεις στο ενοίκιο. Η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος των ενοικίων και της αγοράς ακινήτων είναι πρόβλημα για τον αγοραστή. Έχουμε πρόθεση να ανοίξουμε νέο πρόγραμμα “Το σπίτι μου” ύψους 2 δισ., για το οποίο πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με ΕΕ και να διευρύνουμε τους ωφελούμενους όπως ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι οριστικό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε, με περισσότερους ωφελούμενους», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός.

    Σε ό,τι αφορά στο airbnb, είπε «μελετούμε περιορισμούς για τις περιοχές, που υπάρχει έντονο πρόβλημα στέγης ως προς τις συνολικές ημέρες σε επίπεδο έτους».

    Κυριάκος Μητσοτάκης. επιδότηση Ακίνητα



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ