Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Lady Gaga: Το συγκινητικό αντίο της στον Tony Bennett – «Θα μου λείπει ο φίλος μου για πάντα»

    Στις 21 Ιουλίου άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 96 ετών, ο θρυλικός τραγουδιστής της ποπ και της τζαζ, Tony Bennett. H Lady Gaga, η οποία διατηρούσε στενή φιλία με τον μουσικό, δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του, τον αποχαιρέτησε με ανάρτησή της στο προσωπικό προφίλ της στο instagram.

    Ανεβάζοντας μία κοινή τους φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται αγκαλιασμένοι, έγραψε στην λεζάντα: «Θα μου λείπει ο φίλος μου για πάντα. Θα μου λείψει να τραγουδώ μαζί του, να ηχογραφώ μαζί του, να μιλάω μαζί του, να είμαι μαζί του στη σκηνή. Με τον Tony, κατάφερα να ζήσω τη ζωή μου σε μια χρονική δίνη. Ο Tony και εγώ είχαμε αυτή τη μαγική δύναμη. Μεταφερθήκαμε σε μια άλλη εποχή, εκσυγχρονίσαμε τη μουσική μαζί και της δώσαμε νέα ζωή ως ερμηνευτικό δίδυμο. Αλλά δεν ήταν θέατρο. Η σχέση μας ήταν πολύ αληθινή. Σίγουρα μου έμαθε για τη μουσική, για τη ζωή της σόουμπιζ, αλλά μου έδειξε επίσης πώς να κρατάω το ηθικό μου ψηλά και το κεφάλι μου βιδωμένο ευθεία. “Εμπρός”, έλεγε. Ήταν αισιόδοξος, πίστευε στην ποιοτική δουλειά ΚΑΙ στην ποιοτική ζωή. Επιπλέον, υπήρχε η ευγνωμοσύνη… Ο Tony ήταν πάντα ευγνώμων. Υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρέλασε με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και τραγούδησε τζαζ με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και παίκτες στον κόσμο.

    Πενθώ για την απώλεια του Tony εδώ και πολύ καιρό. Είχαμε ένα πολύ μακρύ και δυνατό αντίο. Αν και υπήρχαν 5 δεκαετίες ανάμεσά μας, ήταν φίλος μου. Ο πραγματικά αληθινός μου φίλος. Η διαφορά ηλικίας μας δεν είχε σημασία – στην πραγματικότητα, έδωσε στον καθένα μας κάτι που κανένας από εμάς δεν είχε με τους περισσότερους ανθρώπους. Ήμασταν από δύο διαφορετικά στάδια της ζωής εξ ολοκλήρου – εμπνευσμένοι. Το να χάσω τον Tony από το Αλτσχάιμερ ήταν επώδυνο, αλλά ήταν επίσης πολύ όμορφο. Μια εποχή απώλειας μνήμης είναι μια τόσο ιερή στιγμή στη ζωή ενός ατόμου. Υπάρχει ένα τέτοιο αίσθημα ευαλωτότητας και επιθυμίας να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια. Το μόνο που ήθελα ήταν να θυμηθεί ο Tony πόσο τον αγαπούσα και πόσο ευγνώμων ήμουν που τον είχα στη ζωή μου. Αλλά, καθώς αυτό ξεθώριαζε σιγά-σιγά, κατά βάθος ήξερα ότι μοιραζόταν μαζί μου την πιο ευάλωτη στιγμή στη ζωή του που μπορούσε – ήταν πρόθυμος να τραγουδήσει μαζί μου όταν η φύση του άλλαζε τόσο βαθιά.

    Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτήν την εμπειρία. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον Tony Bennett. Αν μπορούσα να πω κάτι στον κόσμο σχετικά με αυτό, θα έλεγα μην κάνετε εκπτώσεις με τους ηλικιωμένους σας, μην τους αφήνετε πίσω όταν αλλάζουν τα πράγματα. Μην πτοείστε όταν αισθάνεστε λυπημένοι, απλώς συνεχίστε ευθεία, η λύπη είναι μέρος της διαδικασίας. Φροντίστε τους ηλικιωμένους σας και σας υπόσχομαι ότι θα μάθετε κάτι ξεχωριστό. Ίσως και μαγικό. Και δώστε προσοχή στη σιωπή – ορισμένες από τις πιο ουσιαστικές ανταλλαγές του μουσικού μου συνεργάτη και εμένα ήταν χωρίς καθόλου μελωδία. Σ’ αγαπώ Tony. Με αγάπη, Lady».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ