Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Ο Λαφαζάνης: Δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και Ελληνικό!

  ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ

  Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τη λίστα Βαρουφάκη και ήρθε η πρώτη δημόσια διαφωνία από τον Π. Λαφαζάνη.

  ”Στον τομέα της ενέργειας δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη ΔΕΗ ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Παραμένει στο ακέραιο ότι έχω πει. Το ίδιο ισχύει για το Ελληνικό” ήταν η δήλωση βόμβα από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στα ΝΕΑ.

  Η δημόσια διαφωνία του Λαφαζάνη ήταν από πολλούς αναμενόμενη, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας που έστειλε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών.

  Μέσω του Βαρουφάκη η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως δεν θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και πως θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο, στις περιπτώσεις που ο διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί. Για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, στη λίστα αναφέρεται η επανεξέταση με στόχο τη βελτίωση των όρων ώστε να βελτιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του δημοσίου, να δημιουργηθούν έσοδα, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, να προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη και να ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

  [ad id=”6783″]

  Προσέξτε τώρα πόσο δομική είναι η διαφοροποίηση Λαφαζάνη.
  Πρώτο και κορυφαίο παράδειγμα είναι το Ελληνικό. Εδώ μιλάμε για μία ιδιωτικοποίηση που ουσιαστικά έχει τελειώσει και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από τη Βουλή.

  Όμως σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός για τον ΑΔΜΗΕ ενώ στην μόνη ιδιωτικοποίηση που έχει η κυβέρνηση περιθώρια κάποιων ελιγμών είναι στην περίπτωση της μικρής ΔΕΗ, για την οποία δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί διαγωνισμός.

  Και το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα συνυπάρξουν Λαφαζάνης και Βαρουφάκης, αλλά και ποιοί άλλοι από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ θα βγουν στο αντάρτικο;

  Πηγή : newsit.gr

  [ad id=”5586″]

   

   

  Newsroom
  Newsroomhttps://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  RefreshNews