X
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
More

    Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι για τα σημάδια από καψίματα στα δύο αδελφάκια – Αποκάλυψη-σοκ για ζωγραφιές στα γεννητικά τους όργανα

    Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι για τα σημάδια από καψίματα στα δύο αδελφάκια – Αποκάλυψη-σοκ για ζωγραφιές στα γεννητικά τους όργανα

    Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα στοιχεία για την φρικιαστική υπόθεση με τα δύο αδελφάκια 4 και 5 ετών, που, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από επίσκεψη στα επείγοντα του νοσοκομείου Λάρισας, για άλλο λόγο, φέρουν σημάδια παλιά και πιο πρόσφατα από καύτρα τσιγάρου.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι πλέον τρεις, καθώς εκτός από την 32χρονη μητέρα που έχει συλληφθεί και έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος της, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για έναν 50χρονο άνδρα, ενώ διώξεις ασκήθηκαν και σε βάρος του βιολογικού πατέρα των παιδιών και εν διαστάσει συζύγου της 32χρονης.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 50χρονος άνδρας, που φέρεται να επισκεπτόταν την μητέρα στο σπίτι της οικογένειας και να είχε επαφές μαζί της, αναζητείται από την αστυνομία. Είναι ο άνδρας που, σύμφωνα με τις καταθέσεις των παιδιών στους γιατρούς, τους προκαλούσε κακό.

    Ανατροπή υπήρξε και με τον πατέρα των παιδιών, ο οποίος έχει καταστεί πλέον κατηγορούμενος. Ο πατέρας των ανηλίκων εμφανίστηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, προκειμένου να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας και να ζητήσει την επιμέλεια των παιδιών.

    Ωστόσο, ενημερώθηκε από τον εισαγγελέα ότι και ο ίδιος κατηγορείται, καθώς η πρώην σύζυγός του κατέθεσε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες μετέβη στη Λάρισα και κακοποίησε τα παιδιά τους. Ο πατέρας του κοριτσιού και του αγοριού έχει λάβει κλήση και αναμένεται να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα βρισκόταν στη Λιβαδειά όπου ζει και εργάζεται, επικαλούμενος μάρτυρες.

    Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους τρεις εμπλεκόμενους είναι: ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη με πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, όλες κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

    Τα σημάδια και οι ζωγραφιές στα παιδιά

    Τα ευρήματα των γιατρών που εξέτασαν τα παιδιά, προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με τις αναφορές, τα παιδιά φέρουν σημάδια από καψίματα με τσιγάρο, τόσο πρόσφατα όσο και παλαιότερα, ενδεχομένως σε βάθος εξαμήνου. Επιπλέον, βρέθηκαν ζωγραφιές με μαρκαδόρο στα κορμάκια και τα γεννητικά τους όργανα, με τους ιατροδικαστές να θεωρούν ότι τρίτο πρόσωπο προχώρησε σε αυτή την πράξη.

    Η 32χρονη μητέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή αύριο, Τετάρτη 21 Μαΐου, και, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, ισχυριζόμενη πως τα σημάδια είναι απλώς τσιμπήματα από έντομα που τα παιδιά έξυναν. Δηλώνει επίσης ότι δεν καπνίζει.

    Ο πατέρας, από την πλευρά του, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι η μητέρα κακοποίησε τα παιδιά με τσιγάρα, αλλά την κατηγορεί για αδιαφορία και αδυναμία προστασίας τους.

    Τα δύο παιδάκια φιλοξενούνται και παρακολουθούνται από γιατρούς και ψυχολόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρονται να δήλωσαν συγκλονισμένα ότι «κανείς δεν τα αγαπά» και ότι άνδρες τούς φέρονταν άσχημα.

    Ο εισαγγελέας ανηλίκων αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες κατευθύνσεις για το μέλλον των παιδιών.

    Τι δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα

    Ο δικηγόρος του βιολογικού πατέρα των δύο παιδιών, Κωνσταντίνος Γαλανός, προχώρησε σε δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας. Μεταξύ άλλων, είπε ότι το 5χρονο αγόρι έχει ζωγραφιές στα γεννητικά του όργανα, ενώ θα ερευνηθεί και το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησής τους.

    «Στα λίγα χρόνια που ασκώ την δικηγορία τα ευρήματα είναι σοκαριστικά. Υπάρχουν εκτεταμένες εκδορές και δερματικές βλάβες και στο αγοράκι και στο κοριτσάκι στα πόδια και στα μάγουλα. Αυτό που έκανε εντύπωση στην ειδικευόμενη γιατρό που τα εξέτασε, ήταν ότι εντοπίστηκαν ζωγραφιές στα οπίσθια και στο πέος του αγοριού, ζωγραφιές που ήταν αδύνατο να γίνουν από το ίδιο το παιδί, καθώς ήταν σχεδιασμένες με ιδιαίτερη ομοιομορφία, και η γιατρός κατέληξε ότι τις έχει κάνει κάποιο τρίτο χέρι. Το παιδάκι έλεγε ότι τα έχει κάνει ο μπαμπάς μας. Όταν ρώτησε η γιατρός όνομα, είπε ο Γιάννης, ο μπαμπάς όμως δεν λέγεται Γιάννης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη και αναζητείται ο Γιάννης, όποιος και αν είναι αυτός», είπε αρχικά ο δικηγόρος του πατέρα.

    Εξήγησε στη συνέχεια ότι «έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και στον βιολογικό πατέρα, διότι καταγγέλλει η μητέρα των παιδιών, ότι ήρθε ο μπαμπάς στη Λάρισα στις 10 Μαΐου. Ο πατέρας δεν ήρθε ποτέ στη Λάρισα το τελευταίο 7μηνο-8μηνο. Υπάρχουν αποδείξεις ότι εκείνη την ημέρα εργαζόταν, θα έρθουν και μάρτυρες, θα απολογηθεί τη Δευτέρα για τα αδικήματα αυτά».

    «Μάλλον η μητέρα προσπαθεί να καλύψει κάποιον κύριο Γιάννη. Ο μπαμπάς τότε εργαζόταν στην Λιβαδιά. Οι βλάβες είναι εκτεταμένες, πραγματικά δεν μπορώ να συγκρατηθώ. Άλλα σημάδια ήταν πρόσφατα και άλλα παλιά, 6μήνου, 5μήνου. Ο κ. Γιάννης και η μαμά κατηγορούνται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Είναι τραγικά και σοκαριστικά όλα αυτά, δεν έχω λόγια. Θα εξεταστούν και για σεξουαλική κακοποίηση», κατέληξε ο δικηγόρος του πατέρα των δύο παιδιών.

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ