Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Λίλα Χριστοφορίδου – Βερυβάκη: Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του αείμνηστου Λευτέρη Βερυβάκη

    Απεβίωσε η Λίλα Χριστοφορίδου – Βερυβάκη, σύζυγος του εκλιπόντος αγωνιστή της Δημοκρατίας και πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρη Βερυβάκη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και υπουργός.

    Η Λίλα Χριστοφορίδου – Βερυβάκη υπήρξε ιστορική μορφή του ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στο κοινοβουλευτικό έργο. Ανάμεσα στα επιτεύγματά της ήταν η συμμετοχή της ως εισηγήτρια στον Νόμο 1329/1983, που κατοχύρωσε την εφαρμογή της αρχής της ισότητας στο οικογενειακό δίκαιο.

    Ως πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, είχε ενεργό ρόλο στη διευκόλυνση των διαδικασιών υιοθεσίας, προστατεύοντας τα δικαιώματα των παιδιών. Παράλληλα, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά τη μεταπολίτευση και συνέβαλε στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, ως ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, καθώς και μέσω της συμμετοχής της στην Ένωση Γυναικών Ελλάδος και την Ένωση Ελληνίδων Νομικών.

    Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στο Α΄ Νεκροταφείο, όπου φίλοι, συναγωνιστές και συνάδελφοι θα της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ