Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Λίστα στόχων στις σημειώσεις του αρχηγού των νεοτρομοκρατών – Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές μετά τις συλλήψεις

    Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για ένα νέο χτύπημα από τη Σύμπραξη Εκδίκησης φαίνεται πως πρόλαβε η Αντιτρομοκρατική να εξαρθρώσει την ένοπλη οργάνωση των νεοτρομοκρατών. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, στις ιδιόχειρες σημειώσεις του 36χρονου, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, βρέθηκε μια σελίδα με καταγεγραμμένα τα ονόματα τεσσάρων εισαγγελικών λειτουργών αλλά και ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

    Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

    Μάλιστα, το γεγονός πως στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και οπλισμός κάνει τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που χειρίστηκαν την υπόθεση να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμα και της ένοπλης επίθεσης από τους συλληφθέντες σε βάρος των ατόμων που είχε σημειώσει ο 36χρονος, ο οποίος ήδη κρατείται στις φυλακές του Δομοκού. Άλλωστε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μοναδικός σκοπός του 36χρονου ήταν να εκδικηθεί τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης και του νόμου, τους οποίους θεωρεί απόλυτα υπεύθυνους για τις πολυετείς ποινές κάθειρξης που εκτίει. Ο 36χρονος είναι κατηγορούμενος για ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, για απόπειρες να δραπετεύσει από τη φυλακή, καθώς και για μια τετελεσμένη απόδραση.

    Η Σύμπραξη Εκδίκησης στις προκηρύξεις της εμφάνιζε έναν ιδεολογικό μανδύα και εξαπέλυε απειλές σε βάρος αστυνομικών και δικαστικών, πλην όμως δεν φαίνεται τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν να είχαν οποιαδήποτε σχέση με συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο. Ο ίδιος ο 36χρονος έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός, καθώς κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το 2015 διατηρούσε κάποιες επαφές με πρόσωπα που είχαν απασχολήσει για την εμπλοκή τους στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι σημειώσεις με τα ονόματα των εισαγγελέων και του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν μετά από έρευνα στο κελί του.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες σε Αττική και επαρχία, συνελήφθησαν δέκα άτομα, τέσσερα εκ των οποίων είναι τρόφιμοι των φυλακών Λάρισας και Δομοκού. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ένας υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς και ο έτερος στην Πολεμική Αεροπορία. Ο ρόλος, δε, που φέρεται να έπαιζαν οι δύο στρατιωτικοί στη Σύμπραξη Εκδίκησης ήταν αυτός του κατασκευαστή των εκρηκτικών μηχανισμών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δέμα με την ισχυρή εκρηκτική ύλη που είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο τελικά δεν εξερράγη, καθώς ο σύζυγός της, εν αποστρατεία αξιωματικός του Στρατού, θεώρησε τον φάκελο ύποπτο.

    Η αρχή του τέλους

    Ο εντοπισμός αυτού του δέματος, όμως, φαίνεται ότι ήταν και η αρχή του τέλους για την οργάνωση. Η πρώτη κίνηση των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής ήταν να διερευνήσουν τις υποθέσεις που είχε χειριστεί η συγκεκριμένη εισαγγελέας. Όπως διαπίστωσαν, μια από αυτές ήταν και η υπόθεση συγχώνευσης των ποινών του 36χρονου κρατουμένου και αυτοπροσδιοριζομένου ως αντιεξουσιαστή. Μάλιστα, το στοιχείο που φαίνεται να έγειρε την πλάστιγγα των ερευνών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ήταν η κατάθεση της γραμματέως της προέδρου, η οποία φέρεται να υποστήριξε πως, τις ημέρες που εξεταζόταν το αίτημα του κατηγορουμένου για τη συγχώνευση των ποινών του, η ίδια δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον 36χρονο. Μιλώντας στη γραμματέα, ο ληστής τραπεζών φέρεται να την απείλησε, λέγοντας πως γνωρίζει πού διαμένει, την οικογένειά της, αλλά και σε ποιο σχολείο πάνε τα παιδιά της.

    Στο μεταξύ, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στον εκρηκτικό μηχανισμό του δέματος γενετικό υλικό, το οποίο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ανήκε στον έναν από τους πυροτεχνουργούς του Στρατού. Ο ίδιος άνθρωπος το 2012 είχε ερευνηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε βομβιστική ενέργεια, επίσης σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού, στην περιοχή του Χολαργού – μια επίθεση που είχε άμεση σχέση με πρόσωπα της Greek Mafia.

    Τότε δεν είχαν προκύψει στοιχεία ενοχής του συγκεκριμένου προσώπου και τελικά δεν είχε κατηγορηθεί. Επίσης, μετά τη σύλληψή του, εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού, την οποία είχε διαγράψει, αλλά οι ειδικοί των εργαστηρίων κατάφεραν να την ανασύρουν από το «νέφος μνήμης» του κινητού. Τα λάθη, ωστόσο, των συλληφθέντων δεν ξεκίνησαν με την αποστολή του τρομοδέματος στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα -και σοβαρά- λάθη είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από την τοποθέτηση βόμβας και, μάλιστα, πολύ ισχυρής σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή των Πετραλώνων.

    Το ζεύγος του Ψυχικού

    Τη βόμβα φέρεται να είχε τοποθετήσει ένα ζευγάρι από το Παλαιό Ψυχικό, το οποίο εργαζόταν σε εταιρεία σεκιούριτι. Μάλιστα, το ζευγάρι θα αμειβόταν με το ποσό των 500 ευρώ για τη «δουλειά» που θα έκανε. Οι δυο τους μετέβησαν κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες στα Πετράλωνα και τοποθέτησαν τη βόμβα, χωρίς να κάνουν προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που άλλωστε δεν συνήθιζαν στην οργάνωση. Όταν ξεκίνησαν από την Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τη συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση, τα στελέχη της αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό και τελικά εντόπισαν ένα μηχανάκι με δύο άτομα, τα οποία φαίνονται στο σημείο έξω από την τράπεζα.

    Το «παπάκι» είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα οι Αρχές να οδηγηθούν στο ζευγάρι από το Παλαιό Ψυχικό. Οι αστυνομικοί σταδιακά αποκτούσαν περισσότερο βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο τους επέτρεψε να ακολουθήσουν τη διαδρομή του δικύκλου με το οποίο διέφυγαν τα άτομα που είχαν τοποθετήσει τη βόμβα στην τράπεζα. Σε σημείο του Παλαιού Ψυχικού, εντόπισαν το μηχανάκι και κατέληξαν στη σύλληψη του ζεύγους.

    Παράλληλα, λίγες ημέρες έπειτα από τη βομβιστική επίθεση στα Πετράλωνα, σε ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης αναρτήθηκε κείμενο προκήρυξης με ανάληψη ευθύνης, όπου ο συντάκτης αφιέρωνε το συμβολικό χτύπημα στην τράπεζα των Πετραλώνων στον 36χρονο κρατούμενο. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τις Αρχές, καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα των Πετραλώνων το είχε ληστέψει ο 36χρονος όταν είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια το 2021. Το μυστήριο για την Αντιτρομοκρατική είχε λυθεί.

    Οι πληρωμές

    Ο 36χρονος, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στη δικογραφία που έχει συνταχθεί, είχε στρατολογήσει μέσα από τις φυλακές, σε συνεργασία με άλλους τρεις κρατουμένους, πρόσωπα που ουδεμία σχέση θα μπορούσαν να έχουν με μια ένοπλη οργάνωση, καθώς το κίνητρό τους ήταν το οικονομικό όφελος. Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο ληστής των τραπεζών μέσα από τις φυλακές έδινε εντολές για τους στόχους και, μάλιστα, προσέφερε αμοιβές με βάση έναν προκαθορισμένο τιμοκατάλογο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τοποθέτηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού κόστιζε 500 ευρώ και η κατασκευή της βόμβας 1.000 ευρώ, με την αμοιβή να δίνεται στον κατασκευαστή.

    Τα χρήματα για τις αμοιβές που προσέφερε ίσως να προέρχονται από τις ληστείες που έκανε ο 36χρονος σε τραπεζικά υποκαταστήματα στην Αθήνα, όταν είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια. Το 2022, όταν και συνελήφθη, οι αστυνομικοί βρήκαν τα όπλα με τα οποία πραγματοποιούσε τις ληστείες, όχι όμως και τα χρηματικά ποσά που είχε αποκομίσει από αυτές. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πραγματοποιήσει τα εξής χτυπήματα:

    1. Αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίστηκε στις 12/2/2024.

    2. Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25/1/2024.

    3. Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13/11/2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία.

    4. Ρίψη χειροβομβίδας στις 8/7/2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι.

    5. Ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24/6/2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

    Στο μεταξύ, από τις μέχρι τώρα έρευνες, δεν φαίνεται η δραστηριότητα των συγκεκριμένων προσώπων να συνδέεται με τη βομβιστική απόπειρα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή και με την έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

    Διαβάστε εδώ κι εδώ το δημοσίευμα της Realnews

    Λίστα στόχων στις σημειώσεις του αρχηγού των νεοτρομοκρατών – Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές μετά τις συλλήψεις

    Λίστα στόχων στις σημειώσεις του αρχηγού των νεοτρομοκρατών – Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές μετά τις συλλήψεις

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ