Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Η λίστα με τα 7 «αχρείαστα» προϊόντα που πρέπει να σταματήσετε να αγοράζετε για να γλιτώσετε χρήματα

    Θέλετε να αποταμιεύσετε λίγα χρήματα, αλλά κάθε φορά το ταμείο… βγαίνει μείον και μάλιστα πριν καλά καλά τελειώσει ο μήνας.

    Η αύξηση του κόστους ζωής, που έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα να μην περισσεύουν, είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορείτε να ελέγξετε άμεσα ως μεμονωμένες οντότητες. Μπορείτε όμως να «ελέγξετε» και να αλλάξετε τις αγοραστικές και καταναλωτικές σας συνήθειες, περιορίζοντας τις σπατάλες σε αχρείαστα προϊόντα κυρίως από το σούπερ μάρκετ, στο οποίο άλλωστε καταλήγει ένα μεγάλο μέρος του μισθού.

    Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε οικονομία, θα χρειαστεί να «κόψετε» τις αγορές προϊόντων που δεν τα έχετε πραγματικά ανάγκη.

    Ακολουθεί μια λίστα με τα 7 «αχρείαστα» αντικείμενα που αν τα περιορίσετε, ή ακόμα καλύτερα σταματήσετε να τα αγοράζετε, θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

    Η λίστα με τα 7 «αχρείαστα» προϊόντα

    1. Συσκευασμένα τρόφιμα

    Σαλάτες που έχουν ήδη κοπεί, συσκευασμένα σνίτσελ, μπιφτέκια, φιλετάκια, τυρί φέτα σε πλαστικό κουτί, συσκευασίες με τυρί-ζαμπόν για τοστ κ.α. κοστίζουν τα διπλά από τα αντίστοιχα προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε από το τμήμα με τα τυριά, κρέατα, λαχανικά, αλλαντικά του σούπερ μάρκετ. Και τι σας γλιτώνουν; Τα πέντε λεπτά που θα κόβατε την σαλάτα ή τα λίγα τρίμματα φρυγανιάς που θα απλώνατε για το σνίτσελ σας.

    2. Διαφορετικά καθαριστικά

    Με την εξαίρεση ελάχιστων υλικών, όπως το ξύλο, οι επιφάνειες του σπιτιού σας δεν χρειάζονται η καθεμία το δικό της διαφορετικό απορρυπαντικό, σφουγγάρι και πανάκι για να καθαριστούν. Οπότε αγοράζοντας τα βασικά καθαριστικά είδη, μπορείτε να διατηρείτε το σπίτι σας πεντακάθαρο, χωρίς κάποια ουσιαστική διαφορά.

    3. Έτοιμος καφές

    Μικρό το κόστος, αλλά σημαντικό αν αθροίσουμε τα μικροποσά των 2 ευρώ ημερησίως, δηλαδή 14 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν 50 ευρώ τον μήνα. Εξοικονομήστε τα φτιάχνοντας καφέ στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα επενδύοντας σε μια καφετιέρα, για καλύτερη ποιότητα καφέ.

    4. Ξυραφάκια μιας χρήσης

    Αντί για μια συσκευασία ξυραφιών με σχεδόν 7 ευρώ, για εργονομικές λαβές, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα κλασικό ξυράφι ή ξυριστική μηχανή, στα οποία θα αλλάζετε απλώς τις λεπίδες, γλιτώνοντας περίπου το ένα τρίτο των χρημάτων. Το ότι η οικονομικότερη συσκευασία γράφει επάνω “for men” δε σημαίνει τίποτα, καθώς οι λεπίδες είναι ακριβώς ίδιες, η τιμή τους είναι μόνο που αλλάζει.

    5. Ενεργειακά ποτά

    Αν ο παραδοσιακός καφές δεν αρκεί για να σας ξυπνήσει, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τη διάρκεια ή την ποιότητα του ύπνου σας. Τα energy drinks δεν είναι απαραίτητα ή αποτελεσματικότερα για να σας κρατήσουν ξύπνιους.

    6. «Ειδικά» και… ακριβά προϊόντα περιποίησης

    Διαφορετικά είδη κρεμών και λοσιόν που υπόσχονται ότι θα δείχνετε πιο νέοι, πιο λαμπεροί, πιο όμορφοι. Η «μαγική» συνταγή της νεότητας όμως κρύβεται στον καλό ύπνο και στην παρουσία ανθρώπων στη ζωή σας που σας κάνουν να γελάτε.

    7. Ακριβές μάρκες

    Για παράδειγμα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο κινητά για να αγοράσετε. Το ένα κοστίζει 300 ευρώ και το άλλο 900 ευρώ, δηλαδή τριπλάσια τιμή. Αν διαβάσετε αναλυτικά τις τεχνικές προδιαγραφές τους, θα διαπιστώσετε ότι η διαφορά στην τιμή είναι τα έξοδα του τμήματος marketing της ακριβής εταιρείας. Κι αυτό ισχύει στα πάντα: Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, gadget και πάει λέγοντας. Το καρτελάκι με τα €€€ του πουλόβερ σας δεν ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ