Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Λιβύη: “Ευτυχώς γύρισε το τιμόνι αλλιώς θα είχαν χαθεί όλοι”

    Οδύνη επικρατεί στην ελληνική κοινότητα της Βεγγάζης μετά το πολύνεκρο τροχαίο που είχε η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λιβύη, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς και 13 τραυματίες.

    Τα όσα βίωσαν οι επιβαίνοντες του μοιραίου πούλμαν είναι εφιαλτικά και μάλιστα, η μητέρα ενός από αυτούς- του 29χρονου Ιωσήφ που καθόταν δίπλα στον οδηγό και πλέον νοσηλεύεται με τραύματα σε νοσοκομείο της Λιβύης- συγκλονίζει με τα όσα εξιστορεί.

    “Δεν είναι καλά (ο γιος της). Το γόνατο είχε φύγει και τώρα χρειάζεται εγχείρηση. Έχει χτυπήσει τον τελευταίο σπόνδυλο, το πρόσωπό του…” ανέφερε στο Open και συνέχισε: “Αυτός που είναι πολύ πιο άσχημα από τον γιο μου είναι ο οδηγός. Το ένα κόκαλο τού τρύπησε την σπλήνα, έχει σπάσει το σαγόνι του, τα χεράκια του, το ποδαράκι του. Μακάρι να ζούσαν και τα άλλα παιδιά και ας ήταν και σπασμένα τα κόκαλά τους. Τι να σας πω… Τι να σας πω, δηλαδή είναι μεγάλη τραγωδία. Έχω καταρρεύσει ηθικά”, δήλωσε η Νάντια Ντελένζι.

    “Το αυτοκίνητο ήρθε και έπεσε πάνω μας”

    Για τα όσα της είπε ο γιος της, η κα. Ντελένζι ανέφερε: “Ο γιος μου ήταν μαζί με τον οδηγό μπροστά. Το άλλο το αυτοκίνητο λέει ήρθε και “έπεσε πάνω μας” και ευτυχώς γύρισε το τιμόνι το παιδί και δεν βρέθηκαν, ξέρετε, κατευθείαν ο ένας μπροστά στον άλλον, γιατί αλλιώς θα είχανε χαθεί όλοι”, λέει αρχικά.

    Όπως προσθέτει “ο γιος μου, μου λέει “βγήκα από το παράθυρο“. Γι ‘αυτό μπόρεσε μετά και σύρθηκε και τους άνοιξε την πόρτα. Ο γιος μου μού λέει: “Μαμά, είδα ότι η πόρτα ήταν κλειστή, σύρθηκα και τους άνοιξα την πόρτα και άρχισαν να βγαίνουν“. Ευτυχώς, δόξα τω Θεώ σωθήκανε, γιατί έγιναν (όλα) σε δευτερόλεπτα”.

    Ο Ιωσήφ ήταν φίλος των παιδιών του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, που έχασαν τη ζωή τους.

    “Τα δύο παιδιά που πεθάνανε, τα παιδιά του προέδρου της κοινότητας, είναι παιδιά μου κι αυτά. Ο Έλληνας, ο πρόεδρος της κοινότητάς μας πλήρωσε με μεγάλο τίμημα την αγάπη του για τη Λιβύη. Ήταν ακριβό το τίμημα τα δύο του παιδιά”, καταλήγει η Νάντια Ντελένζι.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ